«Μπορείτε να μου θυμίσετε τι έχω πει για την ποσοτική χαλάρωση;». Τα λόγια είναι του πάντα γεμάτου αυτοπεποίθηση Γιώργου Σταθάκη σε ερώτηση αν ισχύει παλαιότερη δήλωσή του, ότι εφόσον κλείσει εγκαίρως η συμφωνία, τότε προλαβαίνουμε να ενταχθούμε στο QE.

Στην πράξη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν σαν να εννοούσε «τα έχω πει όλα μέχρι τώρα, τι άλλη πρόβλεψη να σας κάνω», παρ’ όλα αυτά ο συνάδελφος τού θύμισε την παλαιότερη δήλωσή του.

Και ο Σταθάκης, που δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία του, επανέλαβε ότι η ένταξη της Ελλάδας στο QE είναι εφικτή αν προχωρήσουν όλα πολύ γρήγορα και κλείσει η συμφωνία. Τότε ναι, θα υπάρχει χρόνος να συμμετάσχουμε στην ποσοτική χαλάρωση που αποτελεί στρατηγικό μας στόχο. Ευτυχώς που μας κρατά ψηλά το ηθικό…

Μήνυση για «τα δικά τους παιδιά»

Επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τα δικά μας παιδιά» φαίνεται ότι έχουν στήσει οι διοικήσεις των νοσοκομείων Θεσσαλονίκης Παπανικολάου και Ιπποκράτειο, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τη μηνυτήρια αναφορά που έχει προγραμματίσει να καταθέσει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «οι αντικαταστάσεις των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα αποτελούν πλέον καθημερινή τακτική». Μάλιστα, αναμένεται να ακολουθήσει μηνυτήρια αναφορά κατά όλων των διοικητών του ΕΣΥ για τις αντικαταστάσεις 700 από τους 2.100 προϊσταμένους που υπηρετούν στο σύνολο των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος στη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτό τον τρόπο επιδιώκει «από τη μία να εξυπηρετήσει τα κομματικά της στελέχη και από την άλλη να συστήσει νέα ιεραρχία υπηρεσιακών φοβισμένων στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση σε ομηρεία για ψηφοθηρικούς λόγους».

Ειδικότερα στη μήνυση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι οι παράνομες καθαιρέσεις προϊσταμένων με εμπειρία και η αντικατάστασή τους με άλλους γίνονται με άγνωστα κριτήρια και χωρίς να ικανοποιείται το δημόσιο συμφέρον.

Επιπλέον σημειώνεται ότι «τούτο αυτονόητα συνεπάγεται δύο οφέλη για τους νεοτοποθετούμενους: α) τη λήψη του επιδόματος θέσεως ευθύνης και β) την απόκτηση χρόνου διοικήσεως, που αποτελεί πρόσθετο μοριοδοτούμενο προσόν για την κατάληψη θέσεως ευθύνης στο μέλλον».

Στο μεταξύ ο Γιαννάκος υπενθύμισε ότι στις 23 Φεβρουαρίου εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση με αίτημα την επιδίκαση του ποσού των 200.000 ευρώ, που θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στα δημόσια νοσοκομεία. «Περιμένουμε τον κύριο Πολάκη να παραβρεθεί και να δικαστεί η αγωγή, και όχι να ζητήσει αναβολή» δήλωσε.

«Ακυρο» από Πολάκη στους χρυσαυγίτες

Μένω στον Πολάκη, για να σας πω και κάτι «καλό»: το πώς απάντησε προχθές σε ερώτηση του χρυσαυγίτη (υπόδικου για εγκληματική οργάνωση) βουλευτή Γιώργου Γερμενή, γνωστότερου ως Καιάδα.

«Ενόψει εκκρεμούς δίκης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία ερευνάται η συμμετοχή και η ένταξη της πλειοψηφίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, θα απέχουμε από τις απαντήσεις που μας τίθενται από τον ώς άνω ή άλλον βουλευτή της Χρυσής Αυγής για λόγους συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης» αναφέρει στη γραπτή του απάντηση.

Ομολογώ ότι με εξέπληξε θετικά η στάση του μολονότι το λεξιλόγιό του είτε στην Ολομέλεια της Βουλής είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις περισσότερες φορές υπερβαίνει τα εσκαμμένα!