Την περασμένη Κυριακή το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού δέσποζε στα αθλητικά δρώμενα, με χιλιάδες θεατές να βρίσκονται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και πολλούς περισσότερους συντονισμένους στους τηλεοπτικούς δέκτες.
Την ίδια ώρα, νοτιότερα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γινόταν ένα πολύ πιο συναρπαστικό ντέρμπι, το οποίο είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν κοντά στους 3.500 θεατές που βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο.
Επρόκειτο για έναν από τους μεγαλύτερους τελικούς επί κοντώ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, με τον Εμμανουήλ Καραλή να κλέβει την παράσταση.
Ο νεαρός επικοντιστής άφησε με το στόμα ανοιχτό όσους δεν τον γνωρίζουν, όταν έσπασε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (5,61 μ., που κρατούσε από το 2005 ο Φιλιππίδης), περνώντας αρχικά τα 5,65 μ. και αργότερα τα 5,70 μ. και χάνοντας στις λεπτομέρειες (καλύτερες προσπάθειες) το χρυσό μετάλλιο του πανελλήνιου πρωταθλήματος των ανδρών από τον κορυφαίο έλληνα αθλητή του επί κοντώ Κώστα Φιλιππίδη (επίσης με 5,70 μ.).
Λίγες μέρες νωρίτερα, ο Εμμανουήλ Καραλής σε μίτινγκ στην Οστράβα είχε κάνει ατομικό ρεκόρ με 5,60 μ.
Πέρυσι τέτοια εποχή, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» είχε ομολογήσει ότι «αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που βρίσκομαι εκεί ψηλά νιώθω ότι πετάω, αλλά την ίδια στιγμή ξεχνάω κάθε ρεκόρ γιατί αλλιώς θα έχω ήδη χάσει τον επόμενο στόχο».
Ηταν μόλις λίγα 24ωρα μετά το παγκόσμιο ρεκόρ παίδων (5,53 μ.) που είχε κάνει στο αντίστοιχο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ και ενώ πάλι είχε εκείνο το Σαββατοκύριακο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, και μάλιστα με το ίδιο αποτέλεσμα (1-0 νίκη της Ενωσης)!
Οπως δείχνει, ταβάνι του είναι ο ουρανός και το μυστικό της αλματώδους εξέλιξής του και των συνεχόμενων επιτυχιών του, πέρα από τον «δάσκαλο» και προπονητή του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου καθώς και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, είναι το γεγονός ότι ενώ πετάει τόσο ψηλά, την ίδια στιγμή παραμένει ταπεινός και προσγειωμένος στη γη.
Το νεαρό της ηλικίας του (θα κλείσει τα 18 τον Οκτώβριο) δεν αποτελεί τροχοπέδη, δεδομένου ότι ο πιτσιρικάς έχει πάρει τις αρχές από την οικογένειά του, τον πατέρα του Χάρη και τη μητέρα του Σάρα, οι οποίοι γνωρίζονται από τα μαθητικά τους χρόνια (στον Πύργο Ηλείας), με τον πρώτο να είναι δεκαθλητής και τη μητέρα του από την Ουγκάντα να είναι αθλήτρια του μήκους.
Η μαμά είναι και η πιο ψύχραιμη όταν ο κανακάρης της ανεβαίνει στα ύψη, ενώ ο μπαμπάς έχει λίγο την αγωνία του (έχοντας κάνει επί κοντώ μέσω δεκάθλου).
Η δίδυμη αδελφή του Εμμανουήλ, η Αγγελική, ακολούθησε περισσότερο τα βήματα του μπαμπά πηγαίνοντας στα σύνθετα αγωνίσματα και είναι ένα από τα ταλέντα στο έπταθλο.
Ο νεαρός πρωταθλητής, αν και δεν έχει το άγχος των σπουδών –καθώς κατέκτησε το 2015 το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων στο Κάλι της Κολομβίας, άρα έχει επιδότηση -, όχι απλά διαβάζει, αλλά είναι από τους πιο συνεπείς, καθόσον δεν θέλει να προσβάλει τους καθηγητές του στο Λύκειο που τον στηρίζουν σε κάθε βήμα.
Το μέλλον τού ανήκει και είναι έτοιμος να το αξιοποιήσει στο έπακρο.