Εργαστήριο παραποίησης οχημάτων εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, σε εταιρεία εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Συνελήφθησαν ο 57χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης και τρεις υπάλληλοι, ηλικίας 40, 38 (υπήκοος Αλβανίας) και 32 ετών.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν 182 κινητήρες αυτοκινήτων, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφεραν εμφανή ίχνη παραποίησης, όπως αποξεσμένους ή εντυπωμένους αριθμούς κινητήρων με διαφορετική μορφή και γραμματοσειρά. Επίσης, βρέθηκαν 68 ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι οχημάτων και έξι τμήματα αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες διέθεταν κατάλληλο εξοπλισμό για την απόξεση και τροποποίηση των μεταλλικών επιφανειών των οχημάτων, πάνω στις οποίες επαναχάρασσαν ψηφιακούς αριθμούς κινητήρων και πλαισίων.

Από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Πατρών προέκυψε ότι μέρος των ηλεκτρονικών εγκεφάλων που έχουν βρεθεί αντιστοιχεί σε αυτοκίνητα για τα οποία είχαν δηλωθεί κλοπές σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, ενώ για ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στον χώρο της εταιρείας είχε δηλωθεί κλοπή, επίσης σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής.

Οι κινητήρες και τα τμήματα των οχημάτων που κατασχέθηκαν θα ελεγχθούν από ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οπως προέκυψε, ο 57χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία πιστοποιητικών, πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Η αστυνομική έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.