Ο ανδρολόγος – ουρολόγος, συντονιστής διευθυντής στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, Νίκος Αντωνίου, απαντά ότι η τεστοστερόνη σας είναι σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα από τα φυσιολογικά. Πιθανώς λοιπόν να πρόκεται για υπογοναδισμό, που έχει σχέση με την ηλικία σας. Η χορήγηση τεστοστερόνης, όμως, σε διάφορες μορφές βοηθά λίγο και κυρίως τη λίμπιντο.

Η πλάκα στο πέος που αναφέρετε οφείλεται στη νόσο του Λα Περονί και μία από τις αιτίες που την προκαλεί είναι ο τραυματισμός. Εάν συνοδεύεται και από γωνιώδη κάμψη, μπορεί να διορθωθεί χειρουργικά.

Πάντως, ένας στους τρεις άνδρες άνω των 70 ετών έχει στυτική δυσλειτουργία για αγγειακούς λόγους (αγγειοσκλήρυνση). Η λήψη αγγειοαδιασταλτικών φαρμάκων (σιλντεναφίλη, βαρντεναφίλη, τανταλαφίλη), σε χρόνια όμως βάση, μαζί με τη χορήγηση τεστοστερόνης – ύστερα από συνεννόηση με τον γιατρό σας – μπορεί να σας βοηθήσει. Αν όχι, θα πρέπει να κάνετε μελέτη στυτικής δυσλειτουργίας, με εξέταση ντόπλερ στην περιοχή του πέους, σηραγγογραφία και δοκιμασία στυτικής λετουργίας με ενέσεις.