Η αντίστροφη μέτρηση για τη μετακόμιση του Γουέιν Ρούνι στην Κίνα άρχισε χθες, με το ταξίδι του μάνατζερ του στο Πεκίνο. Ο Πολ Στρέτφορντ, διαπραγματεύεται ένα απίστευτο συμβόλαιο που θα κάνει τον 31χρονο Αγγλο τον καλύτερα αμειβόμενο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Σαν», ο μάνατζερ του Ρούνι διαπραγματεύεται με την Τινγιάν Κουάνγιαν συμβόλαιο ύψους 1,18 εκατ. ευρώ την εβδομάδα! Ο βρετανικός Τύπος αναφέρει ότι ο προπονητής της κινεζικής ομάδας, Φάμπιο Καναβάρο, παραδέχθηκε –μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό –ότι έχουν γίνει επαφές με τον άγγλο ποδοσφαιριστή. Ετσι, φαίνεται πως είναι θέμα ωρών να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Ο Ρούνι δεν είναι ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής που παίρνει από τον Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί πως ο παίκτης θα είναι στη Γιουνάιτεντ την επόμενη περίοδο. «Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο» απάντησε χαρακτηριστικά. Ο Ρούνι έχει πρόταση και από ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από την Εβερτον, η οποία θέλει την επιστροφή του στο Γκούντισον Παρκ.

Η μεταγραφική περίοδος στην Κίνα ολοκληρώνεται την προσεχή Τρίτη. Πάντως, νωρίτερα το Sky Sports είχε αναφέρει πως o 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν ήταν διατεθειμένος να φύγει τώρα από το Ολντ Τράφορντ. Αυτό πιθανότατα θα μπρούσε να γίνει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ρούνι δεν περιλαμβανόταν στην αποστολή της Γιουνάιτεντ για τον χθεσινό επαναληπτικό στο Γιουρόπα Λιγκ με την Σεντ Ετιέν. Ο Μουρίνιο επικαλέστηκε ανάρρωση από μυϊκό τραυματισμό, αλλά ο αγγλικός Τύπος ανέφερε ότι έλαβε μέρος στην τελευταία προπόνηση. Η Γιουνάιτεντ με γκολ του Μχιταριάν (τραυματίστηκε στη συνέχεια και χάνει τον τελικό του Λιγκ Καπ, την Κυριακή, με τη Σαουθάμπτον) νίκησε και στο Ζοφρουά Γκισάρ 1-0 και προκρίθηκε στις 16 της διοργάνωσης, όπως και η Κρασνοντάρ. Η ρωσική ομάδα έφερε 1-1 στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ είχε νικήσει 1-0 στο πρώτο ματς.