Αυτό που συζητείται ευρέως στο φιλοθέαμον κοινό σχετίζεται με το πώς ο Πανιώνιος καταφέρνει να αναπληρώνει τα κενά και να αντικαθιστά με τον καλύτερο τρόπο τους ποδοσφαιριστές που φεύγουν για άλλες πολιτείες. Μυστικό ή μήπως μαγικό;

«Αν μπορούσε κάποιος να το εξηγήσει… Ο Πανιώνιος δεν αναδεικνύει μόνο παίκτες, βγάζει και προπονητές. Πρόκειται για μεγάλη ομάδα που προσελκύει το ενδιαφέρον όλων. Μετά τους ισχυρούς τού τέως ΠΟΚ, όλοι για μας μιλάνε. Και οι παίκτες θέλουν να έρθουν στη Νέα Σμύρνη».

Μήπως για να κερδίσουν, να κάνουν αρπαχτή, ένα καλό συμβόλαιο ίσως;

Με εμάς αρπαχτή δεν γίνεται! Ξεκάθαρο. Ούτε θα πιαστούμε κορόιδο, ούτε θα πέσουμε σε παιχνίδια μανατζαραίων. Δεν βγάζουμε, ούτε ζούμε από τον Πανιώνιο. Οι φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές είναι καλοδεχούμενοι. Γνωρίζουμε την αγορά, κάνουμε έρευνες, το κομμάτι το χειρίζεται ο κ. Ζαμάνης με την παθολογική αγάπη στον Πανιώνιο και αν βγουν οι επτά στους 10 που θα αποκτήσουμε, είναι επιτυχία. Ο κ. Ζαμάνης είναι και του πεζοδρομίου και της πιάτσας.

Οντως, οι περισσότεροι αποδίδουν.

Μας βγήκε ο Μπεν. Λέτε να είναι τυχαίο που έπαιξε σε μας και όχι νωρίτερα; Στόχος μας είναι να μην κάνουμε τρελά ανοίγματα.

Με τον Ουζουνίδη τι έγινε;

Είχαμε συμφωνήσει πως αν ήταν να φύγει, να το έλεγε έναν μήνα νωρίτερα. Κάτι λογικό, γιατί έπρεπε να κάνουμε προγραμματισμό. Διέρρευσαν οι επαφές που είχε, ξεσηκώθηκε ο κόσμος στον Ολυμπιακό, ξεσηκώθηκε και ο δικός μας, δεν μπορούσε να μείνει».

Αρα, κάνετε ό,τι θέλει ο κόσμος;

Και στον Ολυμπιακό έκαναν όσα ήθελε ο κόσμος, δηλαδή; Πάντως, από την πορεία των πραγμάτων και το πού κατέληξε ο Ουζουνίδης, τόσο οι οπαδοί του Ολυμπιακού όσο και του Πανιωνίου αποδείχθηκαν σωστοί.

Ναι, αλλά η πιάτσα βοά ότι και ο Ρισβάνης έχει επαφές με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι αντίστοιχη περίπτωση;

Αλλο βοά, άλλο η πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως ο Ρισβάνης εκδιώχθηκε από τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει εκεί. Εχει συμβόλαιο με τον Πανιώνιο και το τιμά. Δεν γνωρίζω πού θα πάει, λέω όμως τούτο: αν τον δίναμε τώρα, υπήρχε ρήτρα να πάρει ο ΠΑΟ το 30% με 40% περίπου.

Συμβόλαιο γιατί δεν του προτείνατε να ανανεώσει;

Δεν ήθελε. Αλλά δεν θα τον βάλουμε στο ψυγείο.

Κάποιοι επιμένουν πως παίκτες σας πήραν επίτηδες κάρτα για να μην αγωνιστούν με τον Ολυμπιακό. Να τιμωρηθούν. Χρησιμοποιούν ακόμη και τη βαριά λέξη «παράρτημα».

Αν έτσι το θεωρούν… Ο καθένας έχει τη δική του κρίση. Ναι, πήραν κάρτες και συμπλήρωσαν ηθελημένα. Μια ομάδα όπως ο Πανιώνιος είναι λογικό να λειτουργεί έτσι σε ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Ακόμη και με τον ΠΑΟΚ να παίζαμε, το ίδιο θα συνέβαινε. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία. Tέτοια παιχνίδια τα διεκδικούν με όλες τις δυνάμεις τους οι ποδοσφαιριστές.