Στη Νέα Σμύρνη προσπαθούν να ζουν το όνειρό τους αληθινά. Οσο μπορούν. Οντως, είναι ένας προορισμός με γοητευτικές προοπτικές αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που τάζει η (φετινή) ποδοσφαιρική ζωή.

Οχι, δεν πήραν κάποιον τίτλο οι παίκτες του Πανιωνίου το βράδυ της Κυριακής. Απλά, έκαναν όλους τους ουδέτερους, ακόμη ακόμη και τους φίλους του Ολυμπιακού, να τους χειροκροτήσουν. Για την αέναη προσπάθειά τους, για το πάθος που έβγαλαν στο Γ. Καραϊσκάκης, για τις αστείρευτες δυνάμεις τους. Ναι, ώρες ώρες φάνταζαν δισυπόστατοι οι ταλαντούχοι μικροί ήρωες της Νέας Σμύρνης. Πατούσαν στην άμυνα και λες και βρίσκονταν στην επίθεση! Δικαίως ο κόσμος που έσπευσε αρκετά μετά το παιχνίδι στο γήπεδο αποθέωσε τους πάντες με την ατάκα «νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές»! Υπερβολικό; Ασφαλώς. Σκεφθείτε ότι στα συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τη διοίκηση του Πανιωνίου, πριμ για κατάκτηση τίτλου δεν υπάρχει. Αντίθετα, υφίσταται για Κύπελλο και έξοδο στην Ευρώπη –τα υπόλοιπα αν είναι να έρθουν, καλώς να ορίσουν. Ηδη, ο Πανιώνιος έχει 44 βαθμούς και ο Ολυμπιακός 51. Γίνονται θαύματα; Τα δεδομένα λένε πως δύσκολα. Αν και ο Ολυμπιακός έχει τρία ματς στο σπίτι του και ο Πανιώνιος τα πέντε από τα οκτώ παιχνίδια. Κοινό σημείο στο πρόγραμμα των δύο επικεφαλής της βαθμολογίας, οι εκτός έδρας αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Με ποιους όμως κατόρθωσε την έκπληξη των εκπλήξεων ο Πανιώνιος; Με ποδοσφαιριστές που ελάχιστοι τους υπολόγιζαν μέχρι πρότινος. Με τον Σιώπη, που ακόμη και σήμερα στον Ολυμπιακό αναρωτιούνται αν μπορεί να σταθεί σε ομάδα που θα επιτίθεται και δεν αμύνεται κατά βάση. Ή με τον Οικονόμου, που μόνο μέχρι τη Σκωτία έφτασε στο εξωτερικό. Ή τον κίπερ Μπαντή, τον αναπληρωματικό του δανεικού από τον Ολυμπιακό, Γιαννιώτη. Και βέβαια με σέντερ φορ τον νεαρό (22) Γεσίλ, με τα σοβαρά προβλήματα τραυματισμών (δύο εγχειρήσεις χιαστών), τον παίκτη που οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι από σπόντα μεγάλη βρέθηκε τον χειμώνα στη Νέα Σμύρνη και με την προοπτική να αντικαταστήσει τον Ανσαριφάρντ. Αυτή η ομάδα, που τη συμπαθούν οι περισσότεροι γιατί κατά βάθος αναγνωρίζουν πως αποτελεί αιμοδότη των ισχυρών και ενίοτε την αδικούν οδηγώντας την σε αφαίμαξη, αποτελεί το αλατοπίπερο του πρωταθλήματος. Πού θα φτάσει; Γίνεται πολύ μικρή η ζωή όταν βιάζεσαι στον δρόμο της –ας αφήσουμε, λοιπόν, τα γεγονότα να πάρουν τον λόγο και ας δώσουμε τη σκυτάλη στους πρωταγωνιστές της Πλατείας.

ΠΑΟΚ

Μήπως, για να πάμε στον Βορρά, στην Τούμπα αναλογίζονται τα λάθη που έχουν κάνει; Σφάλματα σε τακτικές έξω από τις γραμμές; Ιβιτς και παίκτες έχουν 40 βαθμούς, παρά τις απανωτές γκέλες

σε ματς με αντιπάλους θεωρητικά μικρότερης δυναμικής. Αλλά αν είχαν τους τρεις που τους στερήθηκαν ένεκα της τιμωρίας (-3), το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό θα είχε διαφορετική αξία. Εδώ, ουδείς νοήμων μπορεί να διαφωνήσει.

Ρεκόρ

Από αυτά που συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα: ο Νίκος Παντελής αναλαμβάνει τα Χανιά και την Κυριακή βρέθηκε στην Κρήτη για το ματς της νέας του ομάδας κόντρα στον Παναιγιάλειο για τη Β’ Εθνική. Μία ημέρα νωρίτερα ήταν κόουτς του Φωστήρα στο παιχνίδι (Γ’ Εθνικής) με τον Αστέρα στην Αμαλιάδα! Μέσα σε δύο ημέρες δύο διαφορετικές ομάδες