Το μόνο θετικό στοιχείο που βγήκε για τον Ολυμπιακό από την ήττα – σοκ από τον Πανιώνιο (επικράτησε έπειτα από μισό και πλέον αιώνα στο Καραϊσκάκης, όπου είχε να νικήσει από το 1966!) ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη. Επειτα από αρκετό καιρό βγήκε μπροστά, όχι όμως με παλαιότερες φανφάρες που περισσότερο παρέπεμπαν σε οπαδό, αλλά με ώριμη σκέψη και κυρίως ψύχραιμη τοποθέτηση. Δεν είχε μιλήσει –ούτε θα το έκανε τώρα –για απλές γενικές αποδοκιμασίες, καθώς ο κόσμος έχει το δικαίωμα να εκφράσει κόσμια ότι το θέαμα δεν του αρέσει. Ομως οι ύβρεις προς τον Πάουλο Μπέντο είναι ανεπίτρεπτες, όπως είναι και για παίκτες, αλλά και για αντιπάλους ή διαιτητές.

Ο όχλος δεν έχει το δικαίωμα υπό την ασυλία της ανωνυμίας να βρίζει χυδαία και προσωπικά κάποιον παίκτη ή προπονητή.

Επίσης ο ισχυρός άντρας των πρωταθλητών υπενθύμισε ότι είναι εδώ για τα δύσκολα, εκτιμώντας τα λάθη που βασικά ο ίδιος έκανε το καλοκαίρι. Ο προπονητής έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό της διοίκησης.

Η στήριξη φυσικά (και) στον Μπέντο δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο Πορτογάλος θα μείνει και μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν για παράδειγμα υπάρξει αποκλεισμός από τον Ατρόμητο στο Κύπελλο ή και βαριά ήττα με νέα τραγική εμφάνιση στην Τούμπα, πιθανότατα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός έχασε τα σταθερά 25 εκατ. ευρώ από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τα έβγαλε μόνο από τις δύο πωλήσεις των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε και είναι ήδη εντός και των τριών στόχων του.

Πρόκειται –από πλευράς θεάματος, διότι ουσίας το ταμείο θα γίνει στο τέλος –για τη χειρότερη χρονιά με διαφορά επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη, με στόχο πλέον το να σωθεί με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα πρέπει να διορθώσει τα λάθη του.

Το άσχημο για τον Μπέντο είναι ότι καλά καλά ούτε το ροτέισον δεν μπόρεσε να κάνει όπως ήθελε και πλέον ακολουθεί μια σειρά καυτών αγώνων (Ατρόμητος εκτός, ΠΑΟΚ εκτός, Μπεσίκτας εντός, Ατρόμητος εντός, Μπεσίκτας εκτός και Παναθηναϊκός εκτός) που θα κρίνουν σχεδόν τα πάντα για τους Πειραιώτες.