Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτισε τον Αριστείδη Καλαντζάκο κάνοντας λόγο για την απώλεια ενός «τίμιου αγωνιστή της παράταξης». Ο επί τρεις δεκαετίες βουλευτής Μεσσηνίας (της προδικτατορικής ΕΡΕ και της ΝΔ) και πρώην υπουργός (1974-’81 και 1990-’93) πέθανε προχθές το βράδυ σε ηλικία 89 ετών.

Υπήρξε γόνος οικογένειας με μακρά πολιτική παράδοση στη Μεσσηνία –τρισεγγονός του οπλαρχηγού της Επανάστασης του 1821 Αναγνώστη Καλαντζάκου, ανιψιός του Νίκου Καλαντζάκου, βουλευτή το 1920 και το 1926, ανιψιός του γιατρού Αλέξανδρου Καλαντζάκου που διετέλεσε υπουργός και βουλευτής από το 1928 έως το 1957 και γιος του Γεωργίου Καλαντζάκου, δημάρχου Κυπαρισσίας τη δεκαετία του ’50.

Από την ενεργό πολιτική είχε αποτραβηχθεί το 1996 για να τον διαδεχθεί η κόρη του Σοφία, η οποία διετέλεσε υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στη διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και η οποία συνέχισε στη Μεσσηνία τη διαχρονική ενδοπαραταξιακή αντιπαλότητα με τον Αντώνη Σαμαρά ακολουθώντας την Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία. Σήμερα έχει εγκαταλείψει την πολιτική και κάνει καριέρα καθηγήτριας Περιβαλλοντικών Επιστημών και Δημόσιας Πολιτικής σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.