Ο καιρός ευνοούσε τις αποδράσεις και η Αίγινα, αγαπημένος προορισμός πολλών μελών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερα, είχε την τιμητική της το τριήμερο.

Φίλοι μου με πληροφορούν ότι ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είχε φτάσει στο νησί ήδη από την Παρασκευή. Την Κυριακή (γιατί το Σάββατο προσήλθε στην κηδεία του Νίκου Κούνδουρου όπως θα διαβάσετε σχετικά) το παράδειγμά του ακολούθησε και ο Αλέξης Τσίπρας με την οικογένειά του.

Ο Πρωθυπουργός, μαθαίνω, εθεάθη μάλιστα να πίνει το ποτό του μετά τις τρεις το βράδυ σε γνωστό μπαράκι του λιμανιού, ακριβώς κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, Καθαρή Δευτέρα, η παρέα μαζί με τον Παύλο Πολάκη πήγε στην παραλία της Αιγινήτισσας για τα καθιερωμένα θαλασσινά. Στην ταβέρνα τα κέφια ήταν μεγάλα και, όπως είναι φυσικό, δεν έλειψαν ούτε οι σέλφι. Αμέσως μετά το φαγητό τους, επιβιβάστηκαν στο φουσκωτό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προς άγνωστη –για τον φίλο μου –κατεύθυνση.

Αλλος για Βαρκελώνη τράβηξε…

Ο Νίκος Παππάς, που δεν ανήκε στη λεγόμενη παρέα της Αίγινας, ήταν από τα μέλη της κυβέρνησης που βρέθηκε εκτός Ελλάδας το τριήμερο της Αποκριάς. Ταξίδεψε στη Βαρκελώνη και ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης έδωσε χθες το απόγευμα τα φώτα του στο Mobile World Congress 2017 (MWC17), το μεγαλύτερο γεγονός ψηφιακής επικοινωνίας παγκοσμίως!

Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής «Mobile for Innovation –Business Models Emerging and Driving Digital Information»: Πώς οι κυβερνήσεις και οι επιχειρηματικοί φορείς επενδύουν στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών που παράγουν αξία για την οικονομία και τους πολίτες. Δεν είχα και εκεί φίλο για να σας μεταφέρω λεπτομέρειες.

…κι άλλος Γενεύη πήγε

Ενα άλλο όμως μέλος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, που είναι πολύ οργανωμένος στο να ενημερώνει τον Τύπο (και τους ψηφοφόρους του) για τις επαφές του, βρέθηκε στη Γενεύη. Εκεί έκανε ομιλία – παρέμβαση στo Πάνελ Υψηλού Επιπέδου της 34ης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που ήταν και η αφορμή του ταξιδιού, αλλά είχε και δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Με τον Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, υποψήφιο για τη θέση του νέου γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με τον αμερικανό ανώτατο διπλωμάτη William Lacy Swing, γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού για τη Μετανάστευση – ΙΟΜ.

Ο Swing αποδέχτηκε την πρόσκληση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα να επισκεφθεί την Ελλάδα, την οποία του μετέφερε ο Αμανατίδης προαναγγέλλοντας την πραγματοποίησή της πιθανότατα εντός του Μαΐου.