Το Σάββατο στο Α’ Νεκροταφείο σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι της τέχνης και της πολιτικής αλλά και πολύς απλός κόσμος που τον γνώριζε από τις ταινίες του ή τις δημόσιες τοποθετήσεις του είπαν το τελευταίο αντίο στον Νίκο Κούνδουρο.

Η κηδεία του σπουδαίου σκηνοθέτη δεν έγινε δημοσία δαπάνη ύστερα από επιθυμία της οικογένειάς του, που «θέλησε να καλύψει η ίδια τα έξοδα για να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο ταμείο».

Παρόντες ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις.

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο Νίκος Φίλης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Μανώλης Γλέζος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο Παντελής Βούλγαρης με την Ιωάννα Καρυστιάνη, η Ολγα Μαλέα, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Φαίδων Γεωργίτσης, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και πολλοί άλλοι.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ο ακαδημαϊκός Αγγελος Δεληβορριάς, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης (που κράτησε και το φέρετρο) και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος.