Στο πρώτο ματς στη μετά Ρανιέρι εποχή, η Λέστερ γύρισε τον χρόνο πίσω και εμφανίστηκε ως πρωταθλήτρια απέναντι σε ένα… εύκολο θύμα, όπως είναι σε αυτές τις περιπτώσεις η Λίβερπουλ (3-1). Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο των οπαδών της ομάδας υπέρ του Ρανιέρι. Το πρόσωπο του ιταλικού τεχνικού υπήρχε σε εκατοντάδες μάσκες που είχαν οι οπαδοί της Λέστερ, σε πολλά μπάνερ με ευχαριστίες στις εξέδρες του Κινγκ Πάουερ, ενώ έξω από το γήπεδο πριν από την έναρξη του ματς, περιέφεραν μία… νεκροφόρα, κηδεύοντας το ποδόσφαιρο! Τζέιμι Βάρντι (28′ και 60′) και Ντρίνγκουοτερ (38′) έριξαν στο κανναβάτσο μία υπνωτισμένη Λίβερπουλ, η οποία απλά μείωσε με τον Κουτίνιο (68′).

Η Λέστερ σκοράρισε έπειτα από 638 λεπτά στην Πρέμιερ Λιγκ, για πρώτη φορά στο 2017, καθώς το τελευταίο γκολ είχε πετύχει ο Σλιμανί στη νίκη επί της Γουέστ Χαμ (1-0) στις 31/12! Από τότε, οι Αλεπούδες είχαν πέντε ήττες και μία ισοπαλία.

Ο υπηρεσιακός προπονητής της Λέστερ, ο 53χρονος Κρεγκ Σαίξπηρ, έζησε το δικό του όνειρο μιας χειμωνιάτικης όμως νύχτας, ελπίζοντας πως η διοίκηση θα του αναγνωρίσει τη σωτηρία της ομάδας. Με τη χθεσινή νίκη, η Λέστερ ανέβηκε στη 15η θέση, έχοντας δύο βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αλλα αποτελέσματα: Τσέλσι – Σουόνσι 3-1, Τότεναμ – Στόουκ 4-0, Κρίσταλ Πάλας – Μίντλεσμπρο 1-0, Εβερτον – Σάντερλαντ 2-0, Χαλ – Μπέρνλι 1-1, Γουεστ Μπρομ – Μπόρνμουθ 2-1, Γουότφορντ – Γουέστ Χαμ 1-1.