Ο Μάρκους Μπερκ είναι ο παλιός. Διανύει τον τέταρτο χρόνο του στον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν μια από τις επιλογές του τότε προπονητή των Πρασίνων Γιάννη Αναστασίου, το καλοκαίρι του 2013.

Οι άλλοι δύο είναι οι νέοι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ο 31χρονος Τυνήσιος Χάμζα Γιουνές της Ξάνθης και ο Ισπανός Πέδρο Κόντε του ΠΑΣ Γιάννινα έδωσαν εφέτος τα διαπιστευτήριά τους στους έλληνες φιλάθλους.

Το κοινό στοιχείο των τριών αυτών παικτών είναι τα γκολ: από 13 Μπεργκ και Γιουνές, 12 ο Κόντε. Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα. Στη σχετική λίστα 13 γκολ έχει και ο Ιντέγε του Ολυμπιακού, όμως ο νιγηριανός επιθετικός ανακοίνωσε χθες ότι μετακομίζει στην Κίνα και θα φορέσει τη φανέλα της Τιανγίν Τέντα.

Μάρκους Μπεργκ. Ο 31χρονος Σουηδός αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό. Πρώτος σκόρερ της ομάδας όσα χρόνια φοράει τη φανέλα της, έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και φυσικά η παρουσία του στην επίθεση των Πρασίνων είναι καθοριστική. Παράλληλα, ο Μπεργκ έχει αποδείξει πως όταν δεν σκοράρει, μπορεί εξίσου καλά να πασάρει. Στην πρώτη του χρονιά με την πράσινη φανέλα μοίρασε εννέα ασίστ!

Χαμζά Γιουνές. Ο προπονητής της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου τον γνώριζε από το πρωτάθλημα της Ρουμανίας. Το αποτυχημένο πέρασμα του τυνήσιου επιθετικού από το πρωτάθλημα του Ιράν είχε συνέπεια την πολύμηνη απραξία του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη και τον έφερε στα Πηγάδια. Ενα από τα ξεχωριστά στοιχεία του Γιουνές είναι ότι σκοράρει και εκτός έδρας (εννέα γκολ)!

Πέδρο Κόντε. Ο επιστήμονας του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 29χρονος Ισπανός, παράλληλα με το ποδόσφαιρο, σπούδαζε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα. Γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη της Νότιας Ισπανίας, τη Βιγιαφράνκα και πρώτη φορά στην καριέρα του αποφάσισε να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Ουσιαστικά εξαργύρωσε μία σπουδαία χρονιά στη Μέριδα, ομάδα Γ’ κατηγορίας, με τη φανέλα της οποίας σημείωσε πέρυσι 17 γκολ. Στον ΠΑΣ Γιάννινα υπέγραψε λίγες ημέρες πριν οριστικοποιηθεί η λίστα για τα ματς στο Γιουρόπα Λιγκ.