Σε αεροπορικό κόμβο εξελίσσεται για τη Ryanair η Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Η εταιρεία χαμηλού κόστους, ανακοινώνοντας το πρόγραμμα δρομολογίων της για την επόμενη χειμερινή σεζόν, πρόσθεσε περισσότερες συνδέσεις από τη Θεσσαλονίκη προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Ryanair εκτιμά ότι υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα και λόγω των εξελίξεων στην Τουρκία. Η εταιρεία θεωρεί ότι μπορεί να αυξηθεί η σεζόν στο αεροδρόμιο της συμπρωτεύουσας στους οκτώ μήνες, με περισσότερες συνδέσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς από τη Θεσσαλονίκη, με το χρονοδιάγραμμα ωστόσο των εργασιών στο διάδρομο προσγειώσεων να αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό- εξ’ ου και οι αποφάσεις από πλευράς της ιρλανδικής low cost αεροπορικής θα ληφθούν από το Σεπτέμβριο του 2017, με αφορμή τον προγραμματισμό για το καλοκαίρι του 2018.

Το χειμερινό πρόγραμμα Θεσσαλονίκης για το 2017, περιλαμβάνει τέσσερα νέα δρομολόγια προς Αϊντχόφεν, Μόναχο-Μέμινγκεν, Μπρατισλάβα και Νάπολη και 4 νέα χειμερινά δρομολόγια προς Αμβούργο, Βαρσοβία, Μπάντεν- Μπάντεν και Ντόρτμουντ.

Μέσω του χειμερινού προγράμματος που θα υλοποιεί από τη βάση της Θεσσαλονίκης το 2017 (περιλαμβάνει συνολικά 19 χειμερινά δρομολόγια και 82 εβδομαδιαίες πτήσεις), η Ryanair, θα συμβάλλει στην διακίνηση 1,5 εκατ. επιβατών.

Η Ryanair, θα συνεχίσει να συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, με υψηλές συχνότητες, χαμηλότερους ναύλους και βελτιωμένα ωράρια, συμπεριλαμβάνοντας πτήσεις προς Αθήνα (3 καθημερινές) και Βερολίνο (1 καθημερινή).