Η εικόνα που σχηματίζουν οι ψηφίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν απέχει πολύ από το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων του Δήμου Καβάλας. Για όσους δεν κατάλαβαν, πρόκειται για τα γνωστά λασπόλουτρα τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενούν δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, εμπλεκομένους με το ποδόσφαιρό μας.

Οι πρόσφατες καταγγελίες του ισχυρού άνδρα της Λάρισας Αλέξη Κούγια αποτελούν μακροβούτι στα λασπόλουτρα, αλλά ο ίδιος υπόσχεται κάθαρση με τη βοήθεια του θεραπευτικού πηλού.

Μαζί του στη βορβοροκύλιση παρέσυρε δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, τους Κούτρη και Μπέριο, αφήνοντας αιχμές για μειωμένη απόδοση στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό.

Ο γνωστός ποινικολόγος υπόσχεται να ωθήσει προς τα λασπόλουτρα πολλούς ακόμα ποδοσφαιριστές που στοιχημάτιζαν παράνομα, ως απάντηση στην ανακοίνωση του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών που του επιτέθηκε για τη στάση του απέναντι στους Κούτρη και Μπέριο.

Ο Αλέξης Κούγιας εκφράζει τη βεβαιότητά του πως στήνονται αγώνες στη Σούπερ Λίγκα και ντοπάρονται ποδοσφαιριστές. Μπορεί να το αποδείξει; Αν ναι, είμαστε μαζί του. Διαφορετικά, η απορία που γεννάται είναι εύγλωττη: Γιατί συνεχίζει να ασχολείται με κάτι τόσο βρώμικο το οποίο δεν μπορεί να καθαρίσει προσδίδοντας στις προσπάθειές του χαρακτηριστικά φάρσας; Εκτός κι αν στόχος του είναι να σκοτώσει το τέρας δηλητηριάζοντάς το με την αμφιβολία και μετά να αποχωρήσει.