Το αίτημα για εκλογές είναι πάγιο και διαρκές σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αποσυνδέοντας το κλείσιμο της αξιολόγησης με τις πρόωρες κάλπες.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συνειδητά καθυστερεί την αξιολόγηση. Απαντώντας στις αιτιάσεις του Μαξίμου και του Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε:

«Το να μιλά ο Πρωθυπουργός για αντιπατριωτική συμπεριφορά όταν ενθάρρυνε τους πολίτες να μην πληρώνουν ΕΝΦΙΑ είναι οξύμωρο. Οταν βγαίνω στο εξωτερικό φοράω την φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, διεκδικώ το καλύτερο για τη χώρα μου» είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε: «Ξεκαθάρισα σε Μέρκελ και Σόιμπλε ότι πρέπει να σταματήσει η συζήτηση περί Grexit και διεκδίκησα να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο ενώ ερωτηθείς για το εάν μπορεί να κλείσει ως τις 23/3 η αξιολόγηση απάντησε: «Φοβάμαι ότι αυτή η ημερομηνία εξαιρετικά επισφαλής».