Γερή είναι ακόμη η κόντρα του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Τζιμπρίλ Σισέ. Τι κι αν πέρασαν πέντε χρόνια; Τα πάθη δεν καταλάγιασαν, ενώ προκύπτουν και απόνερα που αφορούν παράγοντες.

Χθες, λοιπόν, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά άρχισε η δίκη που θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου και όχι νωρίτερα, καθόσον δεν συμφώνησαν οι εμπλεκόμενες πλευρές. Τα ντεσού έχουν το ενδιαφέρον τους. Ο Σισέ έκανε λόγο για προσπάθεια του Μαρινάκη να τον γελοιοποιήσει, προσβάλλοντας τον ανδρισμό του, και ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται καθυστερημένα μια ενδεχόμενη δήλωση σεβασμού. «Οχι, έχουν περάσει πέντε χρόνια». Οσον αφορά τον Ολυμπιακό, επιχείρησε να αποδείξει ότι η φράση του Βαγγέλη Μαρινάκη έγινε στην αργκό του ποδοσφαίρου και όχι με προσβλητικό για τον ποδοσφαιριστή τρόπο. Εκείνο το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού «σημάδεψε» πολλούς στο Νέο Φάληρο και φυσικά τους διαιτητές που, παρότι είχαν κληθεί, δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα. Ωστόσο, ο Σισέ παραδέχθηκε ότι «είπα πως θα φύγω από την Ελλάδα πριν συναντήσω τον κ. Μαρινάκη». Από τον δικηγόρο του Ολυμπιακού Σοφό εκφράστηκε η θέση «έχετε κακή σχέση με την αλήθεια», για να αντεπιτεθεί ο γάλλος τέως αστέρας και να απειλήσει με μήνυση.

Αυτά επί της διαδικασίας: αργότερα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με επίσημη ανακοίνωσή της κατήγγειλε προπηλακισμό του α’ αντιπροέδρου της Βασίλη Κωνσταντίνου από τον υπεύθυνο Τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστα Καραπαπά. Ο τελευταίος, όμως, βγήκε δυναμικά μπροστά και τόνισε «ο κ. Κωνσταντίνου αφού γελοιοποιήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου λέγοντας ασύλληπτα ψέματα, αποφάσισε να γελοιοποιηθεί και στη συνέχεια, ότι τον προπηλάκισα δήθεν στα δικαστήρια. Θα ακολουθήσω τη νομική οδό».

Γίνεται σαφές ότι το ντέρμπι θα έχει κι άλλα επεισόδια.

Παράσχος

Συμπλήρωσε 500 παρουσίες στους πάγκους αυτός ο τόσο υποτιμημένος, αλλά αξιέπαινος για την προσφορά και τις γνώσεις του, προπονητής. Ο Πλατανιάς καμαρώνει που τον έχει και η ΑΕΚ ετοιμάζεται να τον τιμήσει. Ναι, κίνηση-έκπληξη, που πρεσβεύει όμως διαφορετική νοοτροπία και μπράβο στους αρμοδίους. Ακόμη κι αν το σημερινό ματς με τον Πλατανιά είναι κρίσιμο, τίποτα δεν εμποδίζει τον πολιτισμό να μπει για τα καλά στα γήπεδα.

Βιάνα

Λαβώθηκε ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού. Με θλάση στα πλευρά, πιθανολογείται ότι θα επιστρέψει στο χορτάρι ύστερα από περίπου τρεις εβδομάδες. Ο Μπέντο τον εμπιστευόταν ίσως παραπάνω από το αναμενόμενο, τώρα όμως θα βρουν χρόνο και οι υπόλοιποι που πρέπει κι αυτοί να πείσουν για τη σταθερότητά τους. Αν θέλουμε να τα βλέπουμε όλα με ψυχρό μάτι.

Ιντέγε

Με μήνυμά του έβαλε στοπ σε κάθε σενάριο εμπλοκής της μεταγραφής του και γνωστοποίησε ότι αναχωρεί για την Κίνα. «Μια πρόκληση, έναν νέο τρόπο ζωής, μια ευκαιρία» όπως ανέφερε. Ευχαρίστησε τους πάντες στον Ολυμπιακό και δήλωσε ευγνώμων στον Μαρινάκη που «εργάζεται σκληρά για να κρατήσει την ομάδα στην κορυφή». Νέος σταθμός του νιγηριανού επιθετικού,η Τιανζίν.