Ο Ρικάρντο Σα Πίντο επέστρεψε πριν από 25 ημέρες στον Ατρόμητο και στις πρώτες δηλώσεις του εξήγησε ότι «άφησα ένα έργο στη μέση από την προηγούμενη θητεία και ήρθε η στιγμή να το ολοκληρώσω».

Ο πορτογάλος τεχνικός πήγε στο Περιστέρι για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Κορακάκη σε μία δύσκολη στιγμή για την ομάδα. Ο Ατρόμητος είχε μείνει χωρίς νίκη για έξι συνεχόμενα ματς, με την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών να είναι σε χαμηλό επίπεδο.

Ο Σα Πίντο φρόντισε να αλλάξει το κλίμα από το ντεμπούτο του στον πάγκο. Το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο Νέο Φάληρο, στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, ήταν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα. Είναι αυτό ακριβώς που καλείται να διαχειριστεί ο πορτογάλος τεχνικός στον αποψινό επαναληπτικό στο Περιστέρι, με την ομάδα αυτή τη φορά να είναι εντελώς διαφορετική. Ο Ατρόμητος έχει επανέλθει στις επιτυχίες, δείχνει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, μία στην έδρα του με την Ξάνθη και άλλες δύο, σε Τρίπολη και Βέροια.

Το πρώτο που έκανε με την επιστροφή του στον Ατρόμητο ήταν να τονώσει την ψυχολογία των παικτών. Ηξερε καλά ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα έδινε και την αυτοπεποίθηση. Ζήτησε από τους παίκτες να είναι ενωμένοι και να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν. Κι αυτή η ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν στο Περιστέρι.

Ενα βασικό στοιχείο είναι ότι θέλει πάντα να έχει τους παίκτες σε εγρήγορση, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο Ατρόμητος είναι τέσσερις βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην πρώτη πεντάδα της Σούπερ Λίγκας, ο Σα Πίντο παραδέχθηκε ότι δεν είναι εύκολη αποστολή το πλασάρισμα σε αυτή, αλλά δεν δίστασε να τη θέσει ως στόχο. «Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά το θέλω, όπως και την πρόκριση στο Κύπελλο» είπε χαρακτηριστικά. Μετά τη νίκη στη Βέροια υποστήριξε ότι η ομάδα θα πρέπει να κρατάει περισσότερο χρόνο την μπάλα και αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να βελτιωθεί. Εσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι οι παίκτες έχουν θέληση, όρεξη για δουλειά και αποφασιστικότητα.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ρισκάρισε ερχόμενος στο Περιστέρι και γνωρίζοντας το δύσκολο πρόγραμμα στα πρώτα παιχνίδια. «Ηταν πολύ καλό το ξεκίνημα, αλλά τα πόδια μας είναι πάντα στη γη. Θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη» υποσχέθηκε, ενώ δήλωσε ενθουσιασμένος για την επιστροφή του λέγοντας ότι απολαμβάνει τη δουλειά στον Ατρόμητο.

Μετά την αποχώρησή του από τον Ατρόμητο, στις αρχές Φεβρουαρίου 2015, ο Σα Πίντο επέστρεψε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς συμφώνησε με την Μπελενένσες. Παρά το γεγονός ότι είχε συμβόλαιο για δύο χρόνια παραιτήθηκε στις 15/12 ύστερα από μία ήττα από την Ακαντέμικα και ενώ είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τους τελευταίους μήνες εργάστηκε στην Αλ Φατέχ στη Σαουδική Αραβία.