Ο πλαστικός χειρουργός, μέλος της Διεθνούς Ενωσης Πλαστικών Χειρουργών (ISAPS) δρ Απόστολος Γαϊτάνης απαντά ότι πρόκειται για την αυτόλογη μέθοδο αυξητικών παραγόντων, η οποία έχει εξελιχθεί τελευταία με μια νέα τεχνική.

Με αυτήν επιτυγχάνεται αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος, παραγωγή κολλαγόνου και λάμψη. H θεραπεία βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση των ουλών ακμής ή χειρουργικών ουλών.

Με τη νέα τεχνική, στην οποία χρησιμοποιούνται μεγαλύτερα σωληνάρια και ειδική φυγοκέντριση, συλλέγονται περισσότερα και καλύτερης ποιότητας αιμοπετάλια σε σχέση με την απλή μέθοδο. Αρχικά, ο γιατρός παίρνει λίγο αίμα. Το φυγοκεντρίζει, διαχωρίζει το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά και επιλέγει το μέρος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Επειτα, ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια με φυσικό χλωριούχο ασβέστιο, με σκοπό την καλύτερη μετέπειτα δράση τους.

Κατόπιν, εγχύει το μείγμα αυτό σε διαφορετικά επίπεδα στο δέρμα για να επιτευχθεί ενεργοποίηση κοντά στις περιοχές των οστών (όπως κοντά στην οφθαλμική κόγχη και στη γνάθο), των μυών και του λίπους του προσώπου. Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν διαφορετικά κύτταρα του οργανισμού μας, όπως αυτά του οστού, του δέρματος και των αγγείων.

Το αποτέλεσμα φαίνεται σε δύο μήνες και διαρκεί έξι έως επτά μήνες. Μετά την εφαρμογή μπορεί να εμφανισθεί λίγο κοκκίνισμα (που διαρκεί 12-24 ώρες) και ήπιες μελανιές, ενώ ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν ελαφρύ πονοκέφαλο για μερικές ώρες.

Δεν συνιστάται όταν υπάρχουν σοβαρές αιματολογικές ασθένειες, δερματικές παθήσεις στο σημείο που θα γίνει η έγχυση, καρκίνος ή σοβαρά αυτοάνοσα νοσήματα.