Μια εντελώς διαφορετική ομάδα από αυτή που τον κέρδισε κατά κράτος στο ΣΕΦ θα συναντήσει απόψε (21.05, Novasports 2), στη Noκia Arena του Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός. Καθώς η Μακάμπι θα παρουσιαστεί με σοβαρές ελλείψεις αλλά και με ενίσχυση της τελευταίας στιγμής.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν τη νίκη για να μείνουν σε τροχιά τριάδας, κοντράρονται ίσως με τη μόνη ομάδα στην Ευρωλίγκα που δεν τους ταιριάζει αγωνιστικά και από την οποία ηττήθηκαν άνετα στο ΣΕΦ. Ομως ένα από τα μεγάλα όπλα των Ισραηλινών, ο Σόνι Ουίμς, αποτελεί παρελθόν καθώς τον αποδέσμευσαν, λέγοντας ότι δεν πέρασε από ένα ντόπινγκ κοντρόλ, με τον Αμερικανό να το διαψεύδει και να κάνει λόγο για σκευωρία.

Παράλληλα οι γηπεδούχοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Κουίνσι Μίλερ και Τζο Αλεξάντερ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι είναι και οι Ντέβιν Σμιθ και Αντριου Γκάουντλοκ.

Με αυτά και μ’ αυτά, η Μακάμπι αν και έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση σε μια πολύ κακή χρόνια, πήρε παίκτη την τελευταία στιγμή. Πρόκειται για τον φόργουορντ Ντιάμον Σίμπσον που ήρθε από την τσεχική Νίμπουργκ και είχε παίξει παλαιότερα στο Ισραήλ, αλλά και σε Τουρκία, Ισπανία, Αυστραλία και Φιλιππίνες. Πραγματικός γυρολόγος, που είναι αποκλεισμένος λόγω κακοκαιρίας και μπορεί να μην προλάβει να παίξει!

n Δεν κατάφερε να νικήσει τη Βιλερμπάν στο Αλεξάνδρειο ο Αρης (ισοφαρίστηκε στο φινάλε σε 67-67) και δυσκόλεψε την υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.