Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε σε ημιτελική φάση Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2014, τότε που πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Μέχρι σήμερα εκείνη η πορεία αποτελεί σημείο αναφοράς για το Τριφύλλι του Γιάννη Αλαφούζου, το οποίο στα χρόνια που ακολούθησαν ουδέποτε ξεπέρασε τα επιτεύγματα της ομάδας που δημιούργησαν από το μηδέν ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου και ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας. Σχεδόν τρία χρόνια μετά οι Πράσινοι υπό την καθοδήγηση ξανά δύο Ελλήνων, του κόουτς Μαρίνου Ουζουνίδη και του φούτμπολ μάνατζερ Νίκου Λυμπερόπουλου, στοχεύουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο του ’14. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα ματς του Κυπέλλου. Παρά το 4-0 του πρώτου αγώνα στη Λεωφόρο, το σύνολο του Ουζουνίδη όχι μόνο διαφύλαξε την πρόκριση δίχως να δεχθεί γκολ στην Τρίπολη, αλλά έστω και με ένα τέρμα του Νίκου Μαρινάκη (το πρώτο του με τη φανέλα του Τριφυλλιού) στις καθυστερήσεις, πανηγύρισε την πέμπτη σερί νίκη του στο Κύπελλο. Ο Ουζουνίδης, που ξεκούρασε οκτώ βασικούς, δήλωσε ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα της ομάδας, τη νίκη και το ντεμπούτο του Γκιγέρμο Μολίνς, για τον οποίο είπε ότι «είναι καλός παίκτης και θα μας βοηθήσει».

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Γιαννούλης,

Καλτσάς (64′ Ιγκλέσιας), Γκάιντουτσικ, Ευαγγέλου, Τσουκαλάς (64′ Δημούτσος), Μακροστέργιος, Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς (74′ Φαρίνια), Μπαστιάνος, Ιωαννίδης.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Μέστο, Χουχούμης, Μολέντο, Ευαγγέλου, Ρέις, Λουντ, Μπουμάλ (74′ Μαρινάκης), Παν. Βλαχοδήμος, Εμποκού (66′ Χατζηγιοβάννης), Λέτο (61′ Μολίνς).