Βαλπούργεια νύχτα στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πως φεύγει από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν και δύο ώρες αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης υποχρεωνόταν σε ισοπαλία 3-3 από τη Λας Πάλμας παραδίδοντας την πρώτη θέση τής βαθμολογίας στους Καταλανούς.

Ο Λουίς Ενρίκε επέλεξε να ανακοινώσει την απόφασή του πρώτα στους παίκτες και στη συνέχεια στον Τύπο, μετά το νικηφόρο παιχνίδι της Μπάρτσα επί της Χιχόν με 6-1.

Η αποχώρησή του δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία για την ηγεσία των Μπλαουγκράνα, αφού όπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους, είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα κατέληγε σ’ αυτή την απόφαση σε δύο στελέχη της ομάδας, το καλοκαίρι στη διάρκεια της προετοιμασίας.

«Μου είχαν πει να μη βιαστώ να αποφασίσω. Αυτή η στιγμή όμως έφτασε. Ο λόγος που φεύγω είναι ότι η δουλειά μου είναι πολύ απαιτητική και μου αφήνει ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστώ. Χρειάζομαι ξεκούραση. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε», είπε συγκινημένος στους δημοσιογράφους.

Ο σοκαρισμένος Ιβάν Ράκιτιτς περιέγραψε τη στιγμή που ο Λουίς Ενρίκε ανακοίνωσε στους παίκτες πως φεύγει: «Μπήκε στα αποδυτήρια και μας είπε πως αφήνει την ομάδα. Μείναμε όλοι με ανοιχτό το στόμα. Δεν γνωρίζαμε τίποτα».

Στα σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Μπάρτσα ο Λουίς Ενρίκε έχει κατακτήσει δύο τίτλους πρωταθλήματος, αντίστοιχους Κυπέλλου και ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Καθόλου άσχημα, όπως σχολίασε και ο Γκάρι Λίνεκερ.

Ο πρόεδρος Ζόζεπ Μαρία Μπαρτομέου έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή αλλά απέφυγε να αναφερθεί στο ποιος μπορεί να είναι ο διάδοχός του.

Στην Ισπανία πάντως θεωρούν σχεδόν βέβαιο πως ο επόμενος τιμονιέρης των Μπλαουγκράνα θα είναι ο συντοπίτης του Λιονέλ Μέσι, Χόρχε Σαμπάολι. Δεν αποκλείεται πάντως η έκπληξη που ακούει στο όνομα Ερνέστο Βαλβέρδε.

Μετά το πρώτο σοκ της ανακοίνωσης του Λουίς Ενρίκε ακολούθησε το σοκ της ισοπαλίας της Ρεάλ με τη Λας Πάλμας με 3-3. Η Βασίλισσα πρέπει να θεωρεί τυχερή τον εαυτό της που απέφυγε την ήττα, καθώς η Λας Πάλμας ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1 μέχρι το 86′ όταν ανέλαβε δράση ο Ρονάλντο, πρώτα με πέναλτι και στη συνέχεια με κεφαλιά.

Η Μπάρτσα πέρασε πρώτη στη βαθμολογία με 57 βαθμούς έναντι 56 της Ρεάλ που έχει ένα ματς λιγότερο.