Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει να υπάρχει κανένας λόγος για να “αυτοεξαιρεθεί” ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς από την έρευνα για την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

“Αν ήταν ο ίδιος υποκείμενος σε έρευνα, φυσικά θα το έκανε. Αλλά αν δεν είναι, δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος σκοπός ή λόγος για να γίνει αυτό” είπε ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

“Δεν έχουμε δει αποδείξεις από καμία από αυτές τις συνεχιζόμενες έρευνες ότι οποιοσδήποτε από την προεκλογική ομάδα του Τραμπ είχε εμπλακεί σε οτιδήποτε”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επίσης Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπερ, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για την ενδεχόμενη προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές, είπε ότι επαφίεται στον Σέσιονς να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει σε αυτήν την έρευνα ή όχι. “Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει πει ότι θα αυτοεξαιρεθεί αν χρειαστεί και τον εμπιστεύομαι ότι θα λάβει την απόφαση που θεωρεί κατάλληλη” ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο Τσακ Σούμερ ωστόσο, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι απέκρυψε τις επαφές που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον. “Για το καλό της χώρας, ο υπουργός Σέσιονς πρέπει να παραιτηθεί”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σούμερ.