Δεκαεπτά μήνες μετά την αιφνίδια αποπομπή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, η Κατερίνα Σαββαΐδου διατύπωσε χθες με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας το δικό της κατηγορώ απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές και τις κομματικές σκοπιμότητες, θέλοντας να καταδείξει τον παράνομο χαρακτήρα της απομάκρυνσής της.

Η Σαββαΐδου διεκδικεί την ακύρωση της επίμαχης απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου θεωρώντας ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης έκανε λόγο για πολιτική εμπάθεια, ενώ αναφερόμενη στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία παύθηκε από τα καθήκοντά της, τόνισε ότι η απόφαση αυτή εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας «προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων για τον λόγο ότι η αιτούσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση».

Η πλευρά Σαββαΐδου επικαλέστηκε μάλιστα ότι ήδη έκλεισε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί εις βάρος της, η οποία αφορούσε την παροχή χρονικού περιθωρίου ενός έτους αντί ενός μήνα σε τηλεοπτικούς σταθμούς για να αποδώσουν στο Δημόσιο ποσοστά που εισέπρατταν επί της αξίας των διαφημίσεων.

Οι ανώτατοι δικαστές άκουσαν και τις δύο πλευρές. Τώρα πια με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφασή τους…