Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως πείραμα για την ανταγωνιστικότητα της Σούπερ Λίγκας. Τα συμπεράσματα βέβαια θα στενοχωρήσουν πολλούς αλλά είναι βέβαιο πως κάποιοι θα σπεύσουν να ταυτιστούν με την άποψη του Μυριβήλη πως η αλήθεια είναι ζήτημα απόψεως.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα χωρίς να πετύχει γκολ. Η τελευταία φορά που συνέβη κάτι αντίστοιχο ήταν πριν από 32 χρόνια, τη σεζόν 1984-1985.

Προσέξτε τώρα τη διαφορά: ο Ολυμπιακός εκείνη τη μακρινή σεζόν, όταν ακόμα ίσχυε η βαθμολογία 2-1-0, είχε τερματίσει στην 4η θέση πίσω από τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και είχε μείνει εκτός Ευρώπης.

Στο σήμερα, ο Δαφνοστεφανωμένος, στη χειρότερη περίπτωση, θα βρεθεί 4 βαθμούς μπροστά από τον Πανιώνιο αν ο Ιστορικός νικήσει την ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη και βέβαια θα παραμείνει φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι 10 βαθμούς μακριά του, η ΑΕΚ 15 και ο ΠΑΟΚ 8. Και όλα αυτά με τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια.

Είναι ηλίου φαεινότερον πως το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας οφείλεται περισσότερο στην αγωνιστική αδυναμία των αντιπάλων του Ολυμπιακού παρά στην ισχύ των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός πέρσι υπέπεσε σε μόλις μία ήττα στα 30 παιχνίδια και φέτος έχει φτάσει τις τέσσερις σε 23 ματς αλλά συνεχίζει να είναι πρώτος. Μήπως ήρθε η ώρα της αυτοκριτικής;