Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς κατέβασε τα ρολά και η Ξάνθη χάρη στο γκολ του Τυνήσιου Χαμζά Γιουνές στο 38′ υπέταξε (1-0) τον Πλατανιά και έμεινε μόνη στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας με ένδεκα νίκες, έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Οι Ακρίτες αγωνίστηκαν χωρίς τους Χατζητερζόγλου και Παπαστεριανό που ακολουθούν ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων, καθώς και τον τιμωρημένο Καρίμ Σολτάνι. Ωστόσο, είχαν σε φοβερή βραδιά τον σέρβο τερματοφύλακα, ο οποίος κάθε φορά που ο Πλατανιάς γινόταν απειλητικός, ύψωνε ένα αόρατο τείχος μπροστά στην εστία του. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις εννέα τελικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων σταμάτησε τις οκτώ με δικές του αποκρούσεις, με αποκορύφωμα τη φάση με πρωταγωνιστή τον Χουάν Μουνάφο στο 54′ και τη διπλή ευκαιρία του Πλατανιά στο 71′. Η ομάδα των Χανίων ισοβαθμεί πλέον με τον Ατρόμητο στην έβδομη θέση δημιουργώντας την αίσθηση ότι άξιζε την ισοπαλία στην Ξάνθη.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Λάζιτς (Λουσέρο 68′), Καμαρά (Μεχία 82′), Ντε Λούκας, Τριάδης, Βασιλακάκης (Μάρκος 89′), Γιουνές.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Κάργας (Γουνδουλάκης 56′), Πριντέτα, Βάντερσον (Αποστολόπουλος 81′), Γιορέντε, Καρυπίδης, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός (Στανισάβλιεβιτς 85′), Σίγκνιεβιτς, Μανούσος.