Ιδού, λοιπόν, που ο Πανιώνιος βρίσκεται μπροστά σε must win παιχνίδι. Σε παιχνίδι, δηλαδή, που πρέπει να νικήσει. Θα τα καταφέρει απέναντι στη φορμαρισμένη ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ; Οπως και να ‘χει, μέχρι πρότινος στη Νέα Σμύρνη πορεύονταν με την ανεμελιά της ευχάριστης έκπληξης της περιόδου. Τώρα, δίχως αμφιβολία, τα πράγματα αλλάζουν. Υποχρεούνται να νικήσουν την ΑΕΚ στην κατά τα φαινόμενα γεμάτη από κόσμο Νέα Σμύρνη, άρα να μπουν για τα καλά και όχι μόνο στα λόγια σε φάση διεκδίκησης του τίτλου. Η πρόκληση είναι ενώπιόν τους.

Οσο για το χθεσινό ντέρμπι, δύο λόγια αρκούν: ο μεν ΠΑΟΚ άφησε εγκαίρως τον Ροντρίγκες να φύγει και αντικατέστησε τον εξτρέμ με τον καλύτερο τρόπο και φέρνοντας στην Τούμπα τούς (ποιοτικούς) Πρίγιοβιτς, Ουάρντα, Ενρίκε. Κάτι που δεν έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος πορεύεται δίχως να γεμίσει το ρόστερ μετά τη φυγή των Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε. Οσο για τον Μπέντο, ο ΠΑΟΚ τού έβαλε παραπάνω δύσκολα, μένει εκτεθειμένος γιατί ο Ολυμπιακός έκανε μόνο μία φάση (ευκαιρία Ανσαριφάρντ από λάθη αντιπάλων) και προφανώς ο πορτογάλος κόουτς θα σηκώσει μόνος το δύσκολο φορτίο. Θα αντέξει και, αν ναι, μπορεί να γυρίσει το εις βάρος του κλίμα;

Ενέδρα

Απρόοπτο για την αποστολή του Ολυμπιακού όταν κατευθυνόταν στην Τούμπα για το χθεσινό ντέρμπι: άγνωστοι έριξαν αντικείμενα και έσπασαν το τζάμι της οροφής, χωρίς –ευτυχώς –να τραυματιστεί κάποιος. Ο Ολυμπιακός έκανε λόγο για επίθεση με πέτρες και βέβαια το να καταδικάζεις τέτοια περιστατικά δεν λέει κάτι. Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένοι είναι αμετανόητοι.

Αναμνήσεις

Γενέθλια έχει τούτη τη χρονιά η Προοδευτική, με δεδομένο ότι συμπληρώνει τα 90 χρόνια της. Πώς τα γιορτάζει; Με σειρά φιλικών αγώνων. Μετά την ΑΕΚ και την ομάδα των φυλακών Κορυδαλλού, απόψε οι βετεράνοι της υποδέχονται στο γηπεδάκι της Νίκαιας τους αντίστοιχους του Παναθηναϊκού. Προοδευτική και Παναθηναϊκός, μολονότι δεν είναι γείτονες, έχουν πρόσωπα που τους συνδέουν. Οπως ο θρυλικός Τάκης Οικονομόπουλος. Ή ο αείμνηστος επιθετικός, πρώτος σκόρερ της Προό, Γιάννης Φραντζής. Οι μνήμες στήνουν το δικό τους παιχνίδι και αξίζει μια βόλτα μέχρι τον Κορυδαλλό…

Τάβλι

Συνέβη χθες το απόγευμα σε ποδοσφαιρικό στέκι των Ανω Πατησίων. Παλαίμαχος διεθνής άσος του ΠΑΟΚ, με θητεία και σε άλλη ισχυρή ομάδα και ξεχωριστή συνέπεια-επιτυχία στα χτυπήματα φάουλ, έριχνε μόνο κλεφτές ματιές στο ντέρμπι. «Τώρα παίζω τάβλι» αποκρίθηκε στις σχετικές απορίες και ασχολήθηκε ξανά με πόρτες. Ποιος ήταν αυτός που αδιαφορούσε για ένα τόσο σπουδαίο ραντεβού; Ο Φραντζέσκος.

Θαμπό αστέρι

Πέντε συνεχόμενες ήττες συμπλήρωσαν στην Τρίπολη. Η ήττα από την Κέρκυρα μοιάζει με μαχαιριά και μια άλλοτε φιλόδοξη ομάδα παραπαίει. Τις πταίει; Λάθη πολλά των διοικητικών έφεραν αυτό το αποτέλεσμα που δυσκολεύονται να το πιστέψουν και οι ίδιοι.

Καρμπόν

Οταν δεν ρίχνεις ματιές στο παρελθόν, αυτά παθαίνεις: κόρνερ στον πρώτο γύρο, κεφαλιά ο Μαλεζάς, ασθενής απόκρουση Καπίνο, γκολ ο Βαρέλα. Κόρνερ και πάλι χθες, κεφαλιά (ξανά!) ο Μαλεζάς, έβγαλε όχι σωστά ο Λεάλι, γκολ από τον Σακχόφ. Είναι, όντως, εντυπωσιακό. Ολη η ζημιά έγινε από τον υψηλόσωμο στόπερ που τόσο υποτίμησαν και ξέχασαν οι αμυντικοί.