Σε… χειροβομβίδα κρότου – λάμψης εξελίχθηκαν τελικά οι καταγγελίες του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, για προνομιακή αντιμετώπιση της Digea από τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2015 ο τότε υπουργός Μεταφορών και Δικτύων είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές αρχές, κατά των μελών της ΕΕΤΤ, σχετικά με τη διοργάνωση – υλοποίηση του διαγωνισμού για τον πάροχο ψηφιακού σήματος, ο οποίος είχε αναδείξει τη Digea ως μοναδικό υποψήφιο ανάδοχο και υπερθεματιστή.

«Προκύπτει με σαφήνεια ότι σε κανένα στάδιο του επίδικου διαγωνισμού που αφορούσε τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής δεν διαπιστώθηκε η καταγγελλόμενη εκ προθέσεως παράβαση των καθηκόντων των μελών της ολομέλειας της ΕΕΤΤ, ούτε όμως προέκυψαν ενδείξεις ότι η οποιαδήποτε ενέργειά τους προσπόρισε συγκεκριμένο παράνομο οικονομικό όφελος στην ανάδοχο του διαγωνισμού…» αναφέρει στο πρόσφατο πόρισμά του ο εισαγγελέας Εφετών της Αθήνας, ο οποίος έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Με την ενέργεια Σπίρτζη ουσιαστικά η ολομέλεια της ΕΕΤΤ είχε τεθεί σε «αργία», παγώνοντας στην πράξη κάθε απόφασή της και ταυτόχρονα κάθε εξέλιξη στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Βέβαια, ο υπουργός επεδίωκε την παραίτηση των μελών της ολομέλειας της ΕΕΤΤ, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς η καταγγελία του έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα (συσπείρωσε τους καταγγελλόμενους περί την ΕΕΤΤ).