Οι διαθέσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ απέναντι στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι γνωστές και μόνο φιλικές δεν είναι.

Πριν από 5 χρόνια, στην Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Σεραφείμ είχε αναγνώσει από άμβωνος αναθέματα κατά του Πάπα, του Λούθηρου και του Καλβίνου. Στη φετινή εορτή, προχθές, ο Σεραφείμ –που αυτή την περίοδο είναι και μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος –αναθεμάτισε εκ νέου τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και τον προτεσταντισμό, αυτή τη φορά όμως μέσα από την εγκύκλιο που έστειλε στους ναούς.

Ο ιεράρχης χαρακτηρίζει τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία «ψευδοεκκλησία» και καλεί τους πιστούς: «Μπροστά στον εμφανή και σοβαρότατο αυτόν κίνδυνο των αιρέσεων, ας φροντίσουμε να μη μολυνθούμε και μιανθούμε κι εμείς από τις αιρέσεις του Παπισμού, του Προτεσταντισμού, του Μονοφυσιτισμού και του Οικουμενισμού, αποφεύγοντας κάθε ηθελημένη, σχεδιασμένη και προσευχητική εκκλησιαστική επικοινωνία». Μάλιστα, ο Σεραφείμ εκτοξεύει «πυρά» και κατά του οικουμενισμού λέγοντας: «Η σατανοκίνητη και δυσώδης παναίρεση του Οικουμενισμού υιοθετεί και νομιμοποιεί όλες τις αιρέσεις ως “εκκλησίες” και προσβάλλει τη μοναδικότητα και αποκλειστικότητα και το δόγμα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας». Για ακόμη μία φορά δηλαδή λόγια… αγάπης από τον μητροπολίτη Πειραιώς.