Ανοιχτός δρόμος

Από πού πάνε για τα play off; Στο ερώτημα αυτό κλήθηκαν να απαντήσουν χθες το βράδυ στη γιορτινή Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και ΑΕΚ και ιδού κάποια από τα συμπεράσματα: αρχικά, κερδισμένος της όλης ιστορίας είναι ο Ολυμπιακός, γιατί επρόκειτο για βολικό αποτέλεσμα, καθόσον δεν θα ήθελε να μειωθεί παραπάνω η διαφορά και να προκύψουν κι άλλες έννοιες σε μια δύσκολη περίοδο. Ο Πανιώνιος άντεξε και στο crash test με την ΑΕΚ, οι παίκτες του έβγαλαν πάθος, ο Μασούρας πείθει ότι εξελίσσεται ραγδαία (γκολ για δεύτερη συνεχή αγωνιστική), ισοφάρισε το σκορ και ένα κλικ τού έλειψε για να πετύχει μια σημαντική ανατροπή. Το «νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές» που ακούστηκε από τον κόσμο, φαντάζει ως προσμονή και ένα άκρως ρομαντικό σύνθημα. Οσο για την ΑΕΚ, ο Αραούχο βάζει σε σκέψεις τους πάντες για το πώς θα επιτύχουν την παράταση της συνεργασίας, αλλά στον αντίποδα έχουμε δεδομένο ότι στα εκτός έδρας ραντεβού η ομάδα του Χιμένεθ χωλαίνει. Εμεινε στο 0-0 στην Ξάνθη, δεν τα κατάφερε στο Καυτανζόγλειο, δεν πήρε το τρίποντο στη Νέα Σμύρνη και πρέπει να κοιτά το πρόγραμμα για να δει πώς θα μπει στο εξτρά πρωτάθλημα. Ειδικά αν σκεφθεί ότι έχει κάποιες δύσκολες στροφές, ενώ το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή παίρνει τον χαρακτήρα τελικού. Ενα ματς που πάση θυσία πρέπει να το πάρουν στα Σπάτα ώστε να ανέβουν ψυχολογικά και βαθμολογικά.

Μπέντο

Η ιστορία αργότερα θα γράψει για το πόσο και αν βοήθησε τον Ολυμπιακό. Ακολουθεί τη μοίρα των Πορτογάλων (Ζαρντίμ, Περέιρα, Σίλβα) που δεν στέριωσαν στον Πειραιά και, επίσης, δεν κέρδισαν την καρδιά του κόσμου. Οσο για τους διοικητικούς, η στήριξη στο πρόσωπο του προπονητή αποδείχθηκε βραχύβια και βέβαια ο Τσόρι έδωσε λίγο πριν από το διαζύγιο το στίγμα της ομάδας. Να γνώριζε κάτι ο αργεντινός αρτίστας;

Βούζας

Πρώτη φορά άκουσα για τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Πιτσιρίκι ήταν, παρέα με τον επίσης άγουρο τότε Μάκη Χάβο πάσχιζαν να βρουν βηματισμό στο Λιμάνι. «Με Χάβο και Βούζα θα κάνετε χαβούζα» ήταν το περιπαικτικό σύνθημα εκείνης της εποχής από τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Ο Βούζας ουδέποτε έκανε καριέρα στον Πειραιά, δεν φόρεσε επί μακρόν τη φανέλα του μεσοαμυντικού, αλλά έκανε σημαντικά βήματα ως κόουτς. Με εκκίνηση την ιστορική ομάδα του Μοσχάτου και κατόπιν στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Θα τα καταφέρει; Καταρτισμένος επαρκώς, έστω και δίχως το βαρύ όνομα άσου με σπουδαία διαδρομή, το μείζον είναι να σταθεί σε αποδυτήρια γεμάτα λιοντάρια. Αλλά και ανάμεσα σε παιδιά που ξεπήδησαν στα χέρια του, τη νεολαία που ακόμη και στη φωτιά μπορεί να πέσει για τον νιόφερτο τεχνικό.

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ;

Στα χρώματα του μπλε συνεχίζει να βάφεται ο τίτλος στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Το τρένο της Τσέλσι πέρασε και από τον σταθμό της Γουεστ Χαμ χωρίς προβλήματα (2-1). Τα γκολ των Μπλε πέτυχαν ο Αζάρ και ο Κόστα ενώ ο Λανζίνι μείωσε στις καθυστερήσεις.Με τη νέα της νίκη η Τσέλσι έφτασε τους 66 βαθμούς έναντι 56 της Τότεναμ και 55 της Σίτι που έχει ένα ματς λιγότερο.