Στην πλατεία Βάθη επέστρεψαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι αγρότες που έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο.

Νωρίτερα, μέσω της οδού Πειραιώς, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, αλλά εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το πρωί, ένταση σημειώθηκε έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες επιτέθηκαν εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ. Αυτό που προκάλεσε τις συμπλοκές των δύο πλευρών ήταν η παρουσία φραγμού με αστυνομικές κλούβες μπροστά στην είσοδο του υπουργείου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, που έκανε χρήση χημικών και προχώρησε σε δύο προσαγωγές, αγρότες προκάλεσαν με μαγκούρες φθορές σε δύο από αυτές.

Στην κινητοποίηση των αγροτών της Κρήτης συμμετείχαν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, οι οποίοι συμπαρίστανται στα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Παράλληλα, συμμετέχουν και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, αλλά και αγρότες από την Πελοπόννησο κι από περιοχές της Μακεδονίας, που έφθασαν στην Αθήνα με λεωφορεία και αυτοκίνητα.

Οι αγρότες ζητούν τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη του αγροτικού τομέα, ενώ σημείο αιχμής αποτελούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, οι τιμές των αγροτικών προϊόντων και το κόστος παραγωγής.