Μιάμιση ώρα στο facebook, πήρε φωτιά το πληκτρολόγιο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάμεσα στα πολλά και διάφορα που έγραψε χθες το βράδυ για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα σταθώ στο τρολάρισμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την εμφάνιση στο γήπεδο της Τούμπας, όταν αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ από τη Σάλκε.

Γνωστός «γαύρος» ο Κυριάκος, συνέστησε στον διαδικτυακό φίλο του, οπαδό του ΠΑΟΚ, να κάνει υπομονή για να δει πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη και να μην περιμένει να ρίξει άγκυρα η τρόικα στη Αθήνα, ώστε να μείνει απασχολημένος ο Τσακαλώτος –και μακριά από την κερκίδα.

Επίσης, ενημερώνω τους στοιχηματζήδες για το ποντάρισμα του προέδρου της ΝΔ στην Παρί Σεν Ζερμέν, για την κούπα του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και για την πρόβλεψη ότι ο Ολυμπιακός θα βρει δίκτυα αρκετές φορές στην αναμέτρηση με την Μπεσίκτας. «Θα βάλουμε τόσα γκολ, όσους προπονητές αλλάξαμε φέτος» σχολίασε. Αλλά κι αυτό, μπορείς να το πεις τρολάρισμα.

Πάλι Θεσσαλονίκη

Επειδή –όχι μία φορά –είχα αστειευτεί με το περίφημο «γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη», οφείλω να πω ότι συχνά πυκνά ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει και το χρησιμοποιεί. Οχι βέβαια με τη συχνότητα που πανηγυρικά είχε ανακοινώσει το Μαξίμου.

Σήμερα λοιπόν, ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου Παύλου Μελά που παραχωρείται στον ομώνυμο Δήμο και για τη συνέχεια έχει κλείσει στο γραφείο του συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη και τους προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ανακοίνωση της δημιουργίας Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

Επαινοι για Καμίνη

Ακουγε στ’ αφτιά του και δεν το πίστευε ο Γιώργος Καμίνης χθες στις Βρυξέλλες. Ο Γκι Φέρχοφσταντ, επικεφαλής της ευρωομάδας των Δημοκρατών και Φιλελευθέρων, μίλησε με τέτοια λόγια για την κοινωνική πολιτική που έχει ασκήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, που δεν έχει μιλήσει, έως τώρα, κανένας πολιτικός από την εγχώρια σκηνή.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «άσκησε κοινωνική πολιτική που απέτυχε να ασκήσει η κυβέρνηση», συνέχισε λέγοντας «η πολιτική του ανακούφισε τους πολίτες μέσα στην πιο βαθιά κρίση» και κατέληξε ότι «έτσι πρέπει να απαντούν οι πόλεις στον λαϊκισμό».

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η επισήμανση του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών Markku Markkula περί επιτυχημένων πρακτικών στην Αθήνα και το πράγμα έδεσε. Πώς βρέθηκαν εκεί; Συνεδρίαζε η Σύνοδος των Δημάρχων για το πώς οι πόλεις μπορεί να γίνουν μέσο ανάσχεσης στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και του λαϊκισμού. «Εξω πάμε καλά», που λέει γελώντας και ο Καμίνης.