Πανζουρλισμός αναμένεται σε λίγες μέρες στον χώρο της εκπαίδευσης, καθώς χιλιάδες καθηγητές και απόφοιτοι καθηγητικών σχολών που έχουν κουραστεί να περιμένουν πότε θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στα σχολεία και δεν καλοβλέπουν την προοπτική του αναπληρωτή θα διαγκωνιστούν διεκδικώντας μία από τις 404 μόνιμες θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης… γραμματέων στα δικαστήρια!

Αφού λοιπόν οι άνθρωποι δεν μπορούν να διδάξουν, θα προσπαθήσουν να γίνουν γραμματείς δικαστηρίων. Παραπονεμένοι όμως δηλώνουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, καθώς τα δικά τους πτυχία δεν περιλήφθηκαν στην προκήρυξη…

Τι έγινε; Με προκήρυξη του ΑΣΕΠ τον Ιανουάριο, δόθηκε δικαίωμα διεκδίκησης πρόσληψης σε θέσεις γραμματέων στα δικαστήρια της χώρας σε πτυχιούχους διαφόρων κλάδων. Επειτα από διαμαρτυρίες κλάδων που έμειναν εκτός, η πρώτη αυτή προκήρυξη ανακλήθηκε και στις 3 Μαρτίου εκδόθηκε νέα, με την οποία προστέθηκαν στη διαδικασία διεκδίκησης αρκετές κατηγορίες πτυχιούχων.

Και οι νηπιαγωγοί

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδας (ΔΟΕ) ανακοίνωσε προχθές ότι «σωστά ικανοποιήθηκε επιθυμία πολλών πτυχιούχων φιλολογικών σχολών για ένταξή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και σε παλιότερους διαγωνισμούς. Κάνοντας μια αντιπαραβολή της ανακληθείσας απόφασης με τη νέα, διαπιστώσαμε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται, πλέον, μόνο οι φιλόλογοι αλλά και πτυχιούχοι των τμημάτων ξένων γλωσσών, μουσικής, θεατρικών σπουδών καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων πληροφορικής και απόφοιτοι του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (μόνο). Δυστυχώς, όμως, δεν εντάσσονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, γεγονός που είναι έξω από κάθε λογική και δεν εξυπηρετεί τις αρχές της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης». Και ζητάει να συμπεριληφθούν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί.

Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει σε λίγες μέρες –οι αιτήσεις αναμένεται να υποβληθούν από 20 Μαρτίου έως 3 Απριλίου –από καθηγητές που θα προσπαθούν να γίνουν γραμματείς δικαστηρίων. Πώς το λέει ο ποιητής; Αλλα είν’ εκείνα που αγαπώ, γι’ αλλού, γι’ αλλού ξεκίνησα…