Ο Λιονέλ Μέσι είχε χθες επέτειο. Γιόρταζε τη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη μαγική βραδιά του στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν μετέτρεψε σε παιχνίδι στα πόδια του τη Λεβερκούζεν πετυχαίνοντας πέντε γκολ στη νίκη της Μπαρτσελόνα με το εντυπωσιακό 7-1.

Σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, τη χθεσινή επέτειο του Μέσι τη θυμήθηκαν πολύ περισσότεροι θαυμαστές του. Ο λόγος προφανής: η αποψινή αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν στην οποία καλείται ο Μέσι και η παρέα του να γράψουν νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποτέ καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει σκορ 4-0 σε νοκάουτ αγώνες.

«Αν κατάφεραν αυτοί να πετύχουν τέσσερα γκολ εναντίον μας, τότε εμείς μπορούμε να βάλουμε έξι. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε παρά μόνο να κερδίσουμε» είπε χθες ο προπονητής των Μπλαουγκράνα Λουίς Ενρίκε στους δεκάδες δημοσιογράφους που κρέμονταν από τα χείλη του για μία ατάκα.

«Σε 95 λεπτά μπορούν να συμβούν άπειρα πράγματα. Είμαι πεπεισμένος πως κάποια στιγμή θα είμαστε κοντά στην πρόκριση. Δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά θα πλησιάσουμε. Και όταν πλησιάζεις, η αυτοπεποίθησή σου ενισχύεται και των αντιπάλων μειώνεται».

Από την αποφράδα νύχτα της 14ης Φεβρουαρίου, ο Λουίς Ενρίκε πήρε πολλές αποφάσεις. Η πρώτη, πως θα φύγει στο τέλος της σεζόν. Η δεύτερη, πως ήρθε η στιγμή να αλλάξει αγωνιστικό σύστημα και θέση στον Λιονέλ Μέσι.

Γύρισε σε σχήμα ρόμβου τη μεσαία γραμμή, έφερε στο δεξιό άκρο της επίθεσης τον Ραφίνια και στην κορυφή του ρόμβου τον αργεντινό σούπερ άσο, πίσω από τον Σουάρες.

Αυτή η αλλαγή άνοιξε τους ουρανούς των γκολ, με τους Μπλαουγκράνα να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα 11 φορές στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Η αισιοδοξία πως η Μπάρτσα θα γράψει Ιστορία είναι διάχυτη στο Καμπ Νου. Σε αντίθεση με τους παίκτες της Παρί, οι Μπλαουγκράνα δεν προπονήθηκαν στα πέναλτι, ενώ ο Νεϊμάρ έχει βάλει στοίχημα με τους συμπαίκτες του ότι θα πετύχει απόψε δύο γκολ.

Ο Λουίς Σουάρες συνιστά ψυχραιμία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και υπενθυμίζει ότι στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι αδύνατο.

Στον άλλο αποψινό αγώνα, η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Μπενφίκα στη ρεβάνς του 1-0 της Λισαβόνας. Τη μονομαχία Παπασταθόπουλου – Μήτρογλου θα παρακολουθήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε.