Με μία ακόμα ντροπιαστική ήττα της Αρσεναλ από την Μπάγερν με 5-1 στο Εμιρεϊτς κλείνει η εποχή Αρσέν Βενγκέρ στους Κανονιέρηδες. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά «πεντάρα» των Λονδρέζων από την Μπάγερν, η οποία με συνολικό σκορ 10-2 προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το 10-2 αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για όλους τους αγγλικούς συλλόγους στην Ιστορία τους στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπως αρνητικό ρεκόρ είναι και οι επτά σερί αποκλεισμοί της Αρσεναλ στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το BeIn Sports και ιταλικές πηγές, ο Βενγκέρ ενημέρωσε τους παίκτες του πριν από τρεις εβδομάδες, μετά την πρώτη συντριβή από την Μπάγερν, πως δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιό του παρά τις πιέσεις που δέχεται από το αφεντικό της Αρσεναλ Σταν Κρούνκε για να συνεχίσει στο Εμιρεϊτς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως πολλοί από τους παίκτες που παραμένουν πιστοί στον Βενγκέρ θα ζητήσουν μεταγραφή αν τελικά φύγει ο προπονητής τους. Το βέβαιο είναι πως η Αρσεναλ βαίνει στη μετά Βενγκέρ εποχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ακόμα κι αν θέλει να συνεχίσει ο Αλσατός στην Αρσεναλ, κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο αφού πλέον το ποτάμι της αμφισβήτησης έχει φουσκώσει επικίνδυνα.

Πριν από το παιχνίδι με την Μπάγερν διακόσιοι οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το Εμιρεϊτς και τραγουδούσαν «Αρσέν Βενγκέρ σκοτώνεις την ομάδα μας» και «Μην ανανεώσεις με την Αρσεναλ».

Μετά την «πεντάρα», το twitter κατακλύστηκε επίσης από μηνύματα που καλούσαν τον Βενγκέρ να παραιτηθεί αμέσως.

Μιλώντας στο BT, ο πρώην άσος της Αρσεναλ Ιαν Ράιτ υπογράμμισε πως οι Κανονιέρηδες βρίσκονται στη χειρότερη περίοδο της Ιστορίας τους, ενώ η σημερινή «Ντέιλι Εξπρές» κυκλοφόρησε με τίτλο «Ντροπή ξανά».

Τι απάντησε σε όλα αυτά ο Βενγκέρ; «Ο σύλλογος βρίσκεται σε σπουδαία κατάσταση»!

Για την ασέλγεια στο «πτώμα» της Αρσεναλ από την Μπάγερν βοήθησαν και οι αποφάσεις του Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος δεν καταλόγισε πέναλτι εις βάρος των Βαυαρών στο πρώτο μέρος, ενώ αντίθετα σφύριξε την εσχάτη των ποινών υπέρ των φιλοξενουμένων στην επανάληψη, αποβάλλοντας ταυτόχρονα τον Κοσιελνί.

Ο Βενγκέρ είπε για την επίμαχη φάση πως όχι μόνο δεν υπάρχει ανατροπή, αλλά έχει προηγηθεί οφσάιντ, χαρακτήρισε σκανδαλώδη την απόφαση της αποβολής, ενώ για το μέλλον του είπε πέντε λέξεις: «Δεν έχω να πω τίποτα».

Ο Ρουμενίγκε συμφωνεί πως έχει προηγηθεί οφσάιντ, ενώ είπε πως θα έπρεπε να δοθεί στον Κοσιελνί κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα.

Στην κλήρωση των προημιτελικών θα βρεθεί και η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης που νίκησε τη Νάπολι πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το σκορ (3-1). Ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος με δύο γκολ – καρμπόν, με κεφαλιές από κόρνερ (το δεύτερο χρεώθηκε τελικά αυτογκόλ) έβγαλε από το αδιέξοδο την ομάδα του που βρέθηκε πίσω στο σκορ με τέρμα του Μέρτενς. Ο Μοράτα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις.