Οι απολύσεις προπονητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Αλλωστε η καταμέτρηση των αλλαγών στους πάγκους των ομάδων είναι κάθε χρόνο ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Και η αλήθεια είναι πως αυτή η αγωνιστική περίοδος άρχισε άσχημα, καθώς με τη διεξαγωγή πέντε μόλις αγωνιστικών, επτά ομάδες είχαν αλλάξει προπονητή. Ουσιαστικά, μόνον έξι έχουν επιβιώσει και όπως φαίνεται, θα αντέξουν έως το τέλος του πρωταθλήματος. Ποιοι είναι αυτοί: Βλάνταν Ιβιτς (ΠΑΟΚ), Βλάνταν Μιλόγεβιτς (Πανιώνιος), Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα), Ραζβάν Λουτσέσκου (Ξάνθη), Γιώργος Παράσχος (Πλατανιάς), Μιχάλης Γρηγορίου (Κέρκυρα).

Μετά την απόλυση του Πάουλο Μπέντο και την προώθηση στην πρώτη ομάδα του Βασίλη Βούζα, ο Ολυμπιακός έφτασε τους τέσσερις προπονητές σε μία σεζόν, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 2009 – 2010. Θυμίζουμε ότι τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας αποχώρησε ο Μάρκο Σίλβα και τη θέση του κατέλαβε ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος απολύθηκε μετά τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ Σεβά για να έρθει ο Μπέντο.

Φυσικά, οι Ερυθρόλευκοι δεν είναι οι μοναδικοί που είχαν περισσότερες από μία αλλαγές στον πάγκο. Η ΑΕΚ άρχισε με τον Τιμούρ Κετσπάγια, συνέχισε με τον Ζοζέ Μοράις και τώρα στον πάγκο βρίσκεται ο Μανόλο Χιμένεθ. Στον Ατρόμητο, άρχισε τη χρονιά ο Τραϊανός Δέλλας, ακολούθησε ο Γιώργος Κορακάκης και πριν από 20 ημέρες ανέλαβε ο Ρικάρντο Σα Πίντο. Ανάλογη κατάσταση και στον Αστέρα Τρίπολης. Μάκης Χάβος, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, τώρα ο Απόστολος Χαραλαμπίδης και δεν αποκλείεται από την επόμενη εβδομάδα να έρθει και τέταρτος (Στάικος Βεργέτης).

Το ίδιο ισχύει για Ηρακλή (Νίκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Αμανατίδης, Σάββας Παντελίδης) και Βέροια (Αλέκος Βοσνιάδης, Θωμάς Γράφας, Ράτκο Ντόστανιτς).

Την αλλαγή προπονητή δεν απέφυγε και ο Παναθηναϊκός, καθώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήρε τη θέση του Αντρέα Στραματσόνι. Οι άλλες τρεις ομάδες που άλλαξαν προπονητές είναι ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός και η Λάρισα: ο Γιάννης Μαντζουράκης έφυγε από το Αγρίνιο για να πάρει τη θέση του ο Μάκης Χάβος, ενώ ο Γιάννης Χριστόπουλος πήγε στη Λιβαδειά στη θέση του Ντόστανιτς.

Τέλος, ο Σάκης Τσιώλης αντικατέστησε στη Λάρισα τον Αγγελο Αναστασιάδη.