Ο Χρήστος Μεγάλου αναλαμβάνει τελικά το «τιμόνι» της Τράπεζας Πειραιώς, βάζοντας τέλος στο πολύμηνο θρίλερ για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς, κατά τη συνεδρίασή του, εξέλεξε ομόφωνα τον Χρήστο Μεγάλου, ο οποίος, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της τράπεζας, είναι «ένα εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος που κατείχε υψηλές θέσεις ευθύνης στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Κατά το μεγαλύτερο μέρος των 31 ετών της σταδιοδρομίας του εργάστηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με έδρα το Λονδίνο, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος στη Eurobank Ergasias, ενώ προηγουμένως κατείχε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις στο investment banking του oμίλου Credit Suisse.

«Η μεγάλη διεθνής εμπειρία του Χρήστου Μεγάλου, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία στην αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, θα προσδώσει ιδιαίτερη αξία στον ηγετικό του ρόλο στην Τράπεζα Πειραιώς» σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο Χρήστος Μεγάλου ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για την εμπιστοσύνη που εξέφρασε στο πρόσωπό του, σημειώνοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για αυτόν να ηγηθεί της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας. «Θα ήθελα να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο ΔΣ και στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της τράπεζας. Προσβλέπω στη στενή συνεργασία μαζί τους σε ένα δημιουργικό και παραγωγικό περιβάλλον, έτσι ώστε από κοινού να διασφαλίσουμε τον ηγετικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στην ανακάμπτουσα ελληνική οικονομία» δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος.