Τελικά τα κόμματα της Κεντροαριστεράς καλύτερα να μη μιλούν μεταξύ τους. Η συζήτηση για τη διεύρυνση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δημιούργησε τριβές ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΙΔΗΣΟ. Αιτία; Αρχικά, ο τρόπος εκλογής των συνέδρων στο Συνέδριο του Ιουνίου. Το «βαθύ» ΚΙΔΗΣΟ προτείνει θεσμικούς συνέδρους, το ΠΑΣΟΚ εκλογή του 50% και η ΔΗΜΑΡ, πάντα ο «τρίτος πόλος», προτείνει να εκλέξει το ΠΑΣΟΚ το 50% των συνέδρων που του αναλογούν και τα υπόλοιπα κόμματα να αποφασίσουν τι θα κάνουν με το δικό τους ποσοστό.

Κι άντε πες πως γίνεται συνέδριο. Τι όργανα θα εκλέξει αυτό; Ενα Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο με λίγα μέλη ή μια Κεντρική Επιτροπή με 100; Λίγο να κοιτάξεις τους αριθμούς, είναι φανερό ποιος θέλει τι. Κάτι μου λέει πως αν αργήσουν λίγο ακόμα, θα πάνε σε εκλογές τσακωμένοι.

Το ποταμικό πάρτι

Οσο στη ΔΗΣΥ ψάχνονται, Το Ποτάμι ετοιμάζεται να γιορτάσει τα τρίχρονά του το Σάββατο –και αν ένα πράγμα ξέρουν στο Ποτάμι, αυτό είναι η επικοινωνία. Η ιντερνετική καμπάνια του κόμματος με hashtag #ZounAnamesaMas μπήκε στα trends του YouΤube. Ο «ψεκασμένος ψηφοφόρος» έχει κάνει σούσουρο, αλλά το δικό μου προσωπικό αγαπημένο, για ευνόητους λόγους, είναι το τρολ. Δυστυχώς για τους φίλους του Ποταμιού, βέβαια, τα views στο Διαδίκτυο δεν φέρνουν την άνοιξη, ούτε μετριούνται σε ποσοστά.

Εκανε κόµµα και ο Τσιτουρίδης

Σαν αστραπή ήρθε η καινούργια πολιτική κίνηση που ξεφύτρωσε στην Κεντροδεξιά. Ο (εργαζόµενος πλέον στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης µαζί µε τον επίσης πρώην υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη υπέγραψαν προχθές την ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου Ελλήνων Ριζοσπαστών, µε σκοπό να είναι «παρόντες µε τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις» τους.

Θυµίζω ότι Τσιτουρίδης και Τσιαρτσιώνης ανήκαν στην οµάδα των «λοχαγών» του Κώστα Καραµανλή, µαζί µε τον Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος µας προειδοποίησε να «ετοιµαζόµαστε για νέο νόµισµα κι ας µη θέλουν να το καταλάβουν Τσίπρας και Μητσοτάκης!».