Μεγάλη η πρόκληση στην οποία καλείται να απαντήσει απόψε –και σε μία εβδομάδα στην Πόλη –ο Ολυμπιακός. Δεν είναι δα και λίγο πράγμα να διεκδικήσεις και να πετύχεις την πρόκριση στα προημιτελικά του Europa League και υπό άλλες συνθήκες η Μπεσίκτας, παρότι είναι πρωτοπόρος του τουρκικού πρωταθλήματος (16-5-2), δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί φόβητρο για τους Ερυθρολεύκους. Ειδικά στο Γ. Καραϊσκάκης! Ομως οι πρωταθλητές Ελλάδας πηγαίνουν σε μια σκληρή μάχη, εμφανώς αποδυναμωμένοι και με την προετοιμασία της ομάδας να περνά από χίλια κύματα. Οι εξελίξεις με τον Μπέντο δεν μπορεί να άφησαν ανεπηρέαστη τη συγκέντρωση των παικτών, ενώ και η έλευση νέου προσώπου, με το βιογραφικό του Βούζα, για να κάνει την προπόνηση δεν γίνεται να μη διαταράξει τις ισορροπίες και τις συνήθειες ενός συνόλου.

Εκείνο που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι απόψε θα πατήσουν το χορτάρι παίκτες που κάθονταν στην εξέδρα. Αλλωστε, αυτός ήταν εκ των βασικών λόγων που ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα είχε πάρει στο κρανίο, που λένε και οι νεολαίοι, με τον νέο Μπάγεβιτς, όπως χαρακτήριζαν ορισμένοι στα ενδότερα της ομάδας τον πορτογάλο πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. Οι δηλώσεις του Μπέντο ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα.

Ευγενική παράκληση για τον Καρίμ

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Ακαδημία της ομάδας, όπου πρόσφερε την πρωτοφανή, για τα δεδομένα της ομάδας, στήριξη στον Μπέντο, τον οποίο αποθέωσε για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία, είχε μια συνομιλία με τον Πορτογάλο. Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από τον Ρέντη, ο Μαρινάκης ζήτησε με ευγενικό τρόπο να ενεργοποιηθεί η μεταγραφή του χειμώνα, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (φωτογραφία), και να μεγαλώσει το rotation προκειμένου να μην πληρώνει αδρά τους Τσόρι Ντομίνγκεθ, Καμπιάσο, Μαρίν για να είναι θεατές των αγώνων του Ολυμπιακού.

Ο Μπέντο λέγεται πως ήθελε να επιμείνει στον Καρντόσο, για χάρη του οποίου οι Ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως απαρνήθηκε τον Μποκανί. Θα επέμενε στην επιλογή του, αλλά τελικά πείστηκε ή έκανε το χατίρι στον πρόεδρο και ο Ιρανός «καθάρισε» το ματς στην Τουρκία. Ο Μαρινάκης περίμενε ότι με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ θα έμπαιναν και οι άλλοι τρεις στην ομάδα. Τζίφος όμως. Ο Μπέντο «είχε τις εμμονές που είχε και ο Μπάγεβιτς. Κολλημένος μέχρι εκεί που δεν πήγαινε. Δεν άλλαζε γνώμη με τίποτα», περιγράφει άνθρωπος που ξέρει τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Ε, και αφού δεν άλλαζε γνώμη, τον άλλαξε ο Ολυμπιακός. Πόσο θα αλλάξει η εικόνα των πρωταθλητών με τους παίκτες που οι διοικούντες θέλουν στην 11άδα ή έστω ως αλλαγές, θα φανεί στο σύντομο μέλλον. Ενα πρώτο δείγμα θα πάρουμε απόψε.

Διέλυσε ένα αυτοκίνητο

Το έτερο πρόσωπο των ημερών είναι μπασκετικό. Η πολλά υποσχόμενη προσθήκη του Αλεσάντρο Τζεντίλε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού όχι μόνο δεν πρόσφερε τα προσδοκώμενα, αλλά δημιούργησε και προβλήματα. Ενα από αυτά το «Shot» σάς το είχε θέσει ως κουίζ, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της συνεργασίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods με τη Mercedes. Η πληροφορία της στήλης λέει ότι ο Ιταλός «διέλυσε» ένα αυτοκίνητο που του δόθηκε στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας.

Νυχτοπερπατήματα

Αλλά να ήταν μόνο αυτό! Συχνά παραβίαζε τα νυχτερινά ωράρια. Ομως εδώ υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια. Δεν ήταν ο μόνος. Προσφάτως, τρεις παίκτες (δύο ξένοι και ένας Ελληνας) και ο Ιταλός εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο καζίνο. Η διοίκηση της ΚΑΕ που θέλει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της ομάδας κατόρθωσε και τους έκανε «τσακωτούς». Μαθαίνω πως ζητήθηκαν συγγνώμες από όλους, δόθηκαν εξηγήσεις, αλλά φυσικά οι κίτρινες κάρτες βγήκαν! Ο Ιταλός, λόγω της αγωνιστικής κατάστασής του με αφορμή την επιστροφή του Γκιστ και ως ευκαιρία παραδειγματισμού των υπολοίπων, πήρε κόκκινη.

Εξώδικο για 47.500 ευρώ

που πήγαν σε καφέδες!

Αλλά «κόκκινη» έδειξε και ο ΕΣΑΚΕ! Σε ποιον; Οχι στον Μιχάλη Μελή που πήρε το καπελάκι του κι αποχώρησε από το… πανηγύρι των ζουρλών. Αλλά στον προκάτοχό του. Ακούστε τι έμαθα. Από τους οικονομικούς ελέγχους που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν δικαιολογητικά (αποδείξεις δηλαδή) για ποσά τα οποία έχουν καταγραφεί πως δόθηκαν από το ταμείο του ΕΣΑΚΕ στον Γιώργο Χαλβατζάκη.

Σας είχα γράψει προ καιρού ότι η νέα διοίκηση έκρινε σκόπιμο να αποστείλει στον τέως πρόεδρο επιστολή με την οποία ζητούσε τα δικαιολογητικά για τα συγκεκριμένα ποσά. Οι πιστοί φίλοι της στήλης θα θυμούνται ότι μέσα στα διάφορα που είχαν δικαιολογηθεί ως έξοδα του ΕΣΑΚΕ η νέα διοίκηση ισχυρίζεται πως υπάρχει και ένα PlayStation 4. Τέλος πάντων, ίσως ήθελε να διαπιστώσει αν στο ΝΒΑ2Κ οι συνθέσεις των ελληνικών ομάδων ήταν οι σωστές.

Στην επιστολή του ΕΣΑΚΕ ο Γιώργος Χαλβατζάκης είχε απαντήσει πως κάποιο μπέρδεμα θα έγινε στα χαρτιά ή από τους λογιστές και ότι επρόκειτο για έξοδα που αφορούσαν τον Σύνδεσμο. Π.χ. δείπνα ή καφέδες για επαφές προς όφελος του ΕΣΑΚΕ. Ετσι, από το ΔΣ του Συνδέσμου αποφάσισαν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα. Εστάλη, μου είπε έγκυρη πηγή, εξώδικο στον τέως πρόεδρο με το οποίο καλείται να δικαιολογήσει τα 47.500 ευρώ που φαίνεται να έχει λάβει. Για καφέδες πάντως, πολλά μου ακούγονται…

Μεγάλη ατάκα

Ακούστηκαν διάφορα ωραία στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Πέρα από την ατάκα που κυκλοφόρησε για τον Διαμαντίδη («να τον βάλουμε πρόεδρο» ειπώθηκε από την πράσινη αντιπροσωπεία), το καλύτερο το πέταξε ο εκπρόσωπος του Προμηθέα Πάτρας: «Να γίνει πρόεδρος ο Μάνος Παπαδόπουλος με αντιπρόεδρο τον Χρήστο Σταυρόπουλο. Του χρόνου να αλλάξετε μεταξύ σας θέσεις. Αλλωστε να κάνετε εσείς κουμάντο σας ενδιαφέρει…». Αδικο έχει ο άνθρωπος;

Κουίζ

Ηρθαν το καλοκαίρι στα μέρη μας. Μεταγραφές αεροδρομίου και οι δύο. Ο ένας σαφώς με μεγαλύτερες περγαμηνές και πιο βαρύ βιογραφικό. Κι όμως, το πιο μεγάλο όνομα, παρότι έχει διετές συμβόλαιο, το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει. Αντίθετα,

ο δεύτερος θα παραμείνει. Και με επέκταση συμβολαίου,

αν και έχει χαμηλές πτήσεις όπως ο έτερος. Ποιοι είναι;