Το δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό σεντόνι, του Γιουρόπα Λιγκ που θα κουνήσει απόψε (22.05 –Cosmotesports 2) στο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπεσίκτας, είναι απλώς το λαμπερό περιτύλιγμα.
Η διοίκηση του συλλόγου είναι φανερό ότι ενδιαφέρεται το ίδιο (αν όχι περισσότερο) και για το περιεχόμενο καθώς δεν θέλει να συμμετέχει σε μια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική γιορτή και από την άλλη να παραμονεύει η ΟΥΕΦΑ.
Ιδιαίτερα φέτος που χάθηκε και η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κινδύνευαν να πέσουν στη δαγκάνα του Financial Fair Play της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, που δεν επιτρέπει να έχεις μεγαλύτερες ζημιές (ακόμα και αν τις καλύπτεις με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου).
Κάτι που ουσιαστικά απέφυγε ο Ολυμπιακός χάρη στις πωλήσεις του Ιντέγε (πολύ φθηνότερα από όσο τον ζητούσαν πέρυσι από την Κίνα) και του Μιλιβόγεβιτς.
Δημοσιοποιώντας στοιχεία του οικονομικού ισολογισμού της, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Γιάννη Βρέτζου, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποκάλυψε ότι το ισοζύγιο πωλήσεων – αγορών παικτών είχε θετικό πρόσημο μόλις 10 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία, τα οποία και μπήκαν για να καλύψουν το έλλειμμα που είχε ο σύλλογος –φέτος ήταν το μεγαλύτερο μετά την πρώτη χρονιά του Βαγγέλη Μαρινάκη ως προέδρου στο Λιμάνι.
Και αυτό διότι τα έσοδα στο Γιουρόπα είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά σε αυτά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ τα κέρδη γενικά έχουν μειωθεί κατακόρυφα.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βάλει μόνο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός κοντά στα 65 εκατ. ευρώ από την προσωπική του περιουσία αυτή την επταετία, με πιο δύσκολη την πρώτη χρονιά που είχε και τα χρέη από την προηγούμενη διοίκηση (40 εκατ. ευρώ) αλλά και μια ανάλογη επένδυση για να ξαναβγεί η ομάδα πρωταθλήτρια και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Θα καλύψει και φέτος το έλλειμμα των περίπου 10 εκατ. ευρώ, αλλά ο μεγάλος στόχος είναι να φτάσει ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή να είναι αυτάρκης από τα έσοδά του. Το θετικό πάντως είναι ότι μέσω του Γιάννη Βρέτζου στον Ολυμπιακό παραδέχονται ότι φέτος δεν έγινε η σωστή αξιολόγηση της κατάστασης, καθώς η ποιότητα της ομάδας είναι πολύ κατώτερη από τα στάνταρ που μπορούσε να είναι με βάση τα χρήματα που επενδύθηκαν.