Σε γόρδιο δεσμό εξελίσσεται για την Αρσεναλ η παρουσία του Αρσέν Βενγκέρ στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας της. Η νέα συντριβή των Κανονιέρηδων από την Μπάγερν (5-1) αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των εκρηκτικών που είχαν τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες στα αποδυτήρια του Εμιρεϊτς.

Το τελευταίο σφύριγμα του Τάσου Σιδηρόπουλου έμοιαζε με εκπυρσοκρότηση πιστολιού αφέτη, για την έναρξη του εμφυλίου στους κόλπους του αγγλικού συλλόγου.

Από τη μια πλευρά των χαρακωμάτων με σημαία το «Wenger Out» βρίσκονται οι οπαδοί και πολλοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Αρσεναλ, όπως ο Ιαν Ράιτ και ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Στην απέναντι πλευρά έχουν ταμπουρωθεί η πλειονότητα των παικτών της ομάδας και ο μεγαλομέτοχος Σταν Κρούνκε.

Για τα μελλούμενα στο Νησί η πιο έγκυρη μέθοδος θεωρούνται τα ποσοστά που δίνουν τα γραφεία στοιχημάτων.

Σύμφωνα με αυτά, μετά το βράδυ της Τρίτης η απόδοση να φύγει ο Βενγκέρ από την Αρσεναλ στο τέλος της σεζόν έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ανέλαβε, το 1996, στο 1 προς 2.

Εκπρόσωπος της εταιρείας στοιχημάτων Ladbrokes σχολίασε με σκωπτική διάθεση πως τα νέα είναι επιτέλους καλά για τους οπαδούς της Αρσεναλ.

Οσον αφορά τον πιθανότερο διάδοχο του Αλσατού, τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώσει ο προπονητής της Γιουβέντους Μαξ Αλέγκρι. Οι μνηστήρες, κατά το Ladbrokes είναι συνολικά 11 και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν τα ονόματα του Τόμας Τούχελ της Ντόρτμουντ, του Λουίς Ενρίκε της Μπαρτσελόνα αλλά και του Λεονάρντο Ζαρντίμ, νυν της Μονακό και πρώην του Ολυμπιακού.

Δύο από τα «παιδιά» του Βενγκέρ, ο Εκτορ Μπεγερίν και ο Θίο Γουόλκοτ αρνήθηκαν να γίνουν πατροκτόνοι και στήριξαν με δηλώσεις τους τον προπονητή τους.

«Θέλω να πω πως όλοι στα αποδυτήρια στηρίζουμε τον προπονητή. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές στιγμές». Ερωτηθείς αν επιθυμεί να παραμείνει ο Βενγκέρ στην Αρσεναλ, ο ισπανός αμυντικός δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών: «Φυσικά, ειδικά εγώ, γιατί είναι αυτός που μου έδωσε ευκαιρίες από την πρώτη ημέρα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα».

Ο Θίο Γουόλκοτ καλεί τους συμπαίκτες του να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σώσουν τον προπονητή τους.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο της Αρσεναλ Γενς Λέμαν είναι από τους ελάχιστους πρώην άσους που τάσσονται υπέρ της παραμονής του Βενγκέρ. «Με όλα όσα έχει κάνει για την ομάδα νομίζω πως δεν του αξίζει να φύγει κάτω από αυτές τις περιστάσεις».