«Η πολιτική συνοχής αποτελεί το ισχυρότερο επενδυτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη της ανάπτυξης σε όλες τις περιφέρειες. Όμως για να υπάρξει καλύτερο μέλλον, θα πρέπει να έχουμε σεβασμό στις αξίες της και φυσικά, ισχυρότερη εμπλοκή των περιφερειών».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την παρέμβαση που έκανε στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών σχετικά με την πολιτική συνοχής, που γίνεται στο Γκόζο της Μάλτας.

Παράλληλα, σημείωσε πως «πρέπει να σταματήσει να υπάρχει μία Ευρώπη δύο ταχυτήτων» και πρόσθεσε: «η πολιτική συνοχής και οι προτεραιότητες πρέπει να είναι υψηλά στην ατζέντα.

Ήδη στην Ελλάδα έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όμως λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών, των διαρκών αλλαγών και των “απειλών” σε όλη την Ευρώπη, κρίνεται επιβεβλημένη η ολοκλήρωση της συνοχής και η σταθερότητα των ευρωπαϊκών πολιτικών σε όρους στρατηγικής και χρηματοδότησης».