Το μοιραίο λάθος του Λεάλι, ο οποίος έδωσε… ασίστ στον εκτελεστή του (Αμπουμπακάρ), χάλασε ένα βράδυ που εξελισσόταν ιδανικά για τον Ολυμπιακό και το τελικό 1-1 με την Μπεσίκτας ψαλίδισε με το καλησπέρα τις ελπίδες των πρωταθλητών Ελλάδας για πρόκριση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Και όμως, με τον υπηρεσιακό τεχνικό Βασίλη Βούζα να έχει κάνει ορθολογικές αλλαγές και να αλλάζει άρδην την ψυχολογία, οι γηπεδούχοι μέχρι το 53ο λεπτό δεν είχαν απειληθεί καν από τους σαφώς πιο ποιοτικούς –σε ρόστερ με πολύ υψηλά συμβόλαια –φιλοξενούμενους.

«ΔΩΡΟ». Σε εκείνο το σημείο ο Νίκολα Λεάλι που του είχαν γυρίσει πίσω την μπάλα έδωσε «δώρο» στον Αμπουμπακάρ και ο Καμερουνέζος το δέχτηκε ευχαρίστως και τον «εκτέλεσε» στην αριστερή του γωνία ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ετσι πήγε στράφι ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο που θύμισε τηρουμένων των αναλογιών βραδιές Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεδομένου ότι με μια σαφώς ανώτερη ομάδα που προέρχεται άλλωστε από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός την είχε εξουδετερώσει με το ορθολογικό πλάνο του Βασίλη Βούζα.

Είχε κλείσει όλους τους χώρους, δεν επέτρεπε να πάει η μπάλα στους ακραίους της Μπεσίκτας και είχε άψογα κλεισμένο τον πλέον ποιοτικό της παίκτη (Κουαρέσμα).

Με τον παροπλισμένο Εστεμπάν Καμπιάσο να ξεκινά βασικός και μάλιστα να κάνει κούρσα κατοστάρη κάνοντας και σήμα στον Ανσαριφάρντ στο 36′ για σέντρα ακριβείας με τον Αργεντίνο να ανοίγει το σκορ με σκαστή κεφαλιά.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. Ο Καμπιάσο ήταν ο «προπονητής» εντός γηπέδου μιλώντας στους συμπαίκτες του καθοδηγώντας τους και ηρεμώντας το παιχνίδι όποτε χρειαζόταν.

Εξαιρετικός και ο Παναγιώτης Ρέτσος που ήταν σχεδόν αλάνθαστος και μάλιστα έσωσε την ομάδα του και από βέβαιη παραβίαση αποκρούοντας προ κενής εστίας το σουτ του Μπάμπελ (58′).

Ο Λεάλι μετά το γκολ είχε επηρεαστεί φανερά και ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός που δεν το πλήρωσε.

Ο τραυματισμός του Μποτία σε συνδυασμό με το λάθος του Λεάλι χάλασαν το πλάνο του Βασίλη Βούζα που ήθελε να κρατήσει την Μπεσίκτας ανενεργή μέχρι το 60′-65′ όπου θα άλλαζε τον Καμπιάσο. Ομως βγήκε αναγκαστικά πρώτος ο Μποτία, ενώ ο ιταλός κίπερ απλά έδειξε στον προπονητή τερματοφυλάκων Αλέκο Ράντο που επέστρεψε ότι έχει πολλή δουλειά.

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία (64′ Ντα Κόστα), Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο (70′ Μάρτινς), Φορτούνης (74′ Μάριν), Μανθάτης, Ελιουνούσι, Ανσαριφάρντ.

Μπεσίκτας: Φάμπρι, Γκοκχάν, Τόσιτς, Μαρσέλο, Αντριάνο, Χάτσινσον, Τολγκάι Αρσλάν (46′ Εζιακούπ), Ταλίσκα (90’+ Ινλέρ), Κουαρέσμα, Μπάμπελ, Αμπουμπακάρ (82′ Τουσόν).

W