Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το 1-1 στο Ροστόφ και έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τα γήπεδα στα οποία αγωνιζόταν ως παιδί θυμήθηκε ο Ζοζέ Μουρίνιο, αναφερόμενος στην άσχημη κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. «Θυμάμαι κάποια παιχνίδια στην Πορτογαλία σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Ηταν αδύνατο να παίξουμε καλύτερα, ήταν δύσκολο να αλλάξουμε πάσες» είπε ο πορτογάλος τεχνικός.

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε ό,τι μπορούσε στο ΓΣΠ κόντρα στην Αντερλεχτ, αλλά δεν κατάφερε να απαντήσει στο γκολ του Στάντσιου (29′). Στο β’ μέρος είχε φάσεις για γκολ, δοκάρι με τον Βάντερ, αλλά δεν απέφυγε την ήττα (1-0).

Ουσιαστικά, η μοναδική ομάδα που μπορεί να σκέφτεται από τώρα την κλήρωση της επόμενης φάσης είναι η Γκενκ, η οποία νίκησε στη Γάνδη με 5-2.

Προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε η Λυών, η οποία νίκησε 4-2 τη Ρόμα που είχε προηγηθεί 2-1 στο ημίχρονο. Η γαλλική ομάδα ισοφάρισε νωρίς στο β’ μέρος (Τολίσκο 47′) και πήρε τη νίκη με γκολ των Φεκίρ (74′) και Λακαζέτ (90’+2′).

Η Κοπεγχάγη χρειάστηκε 28 δευτερόλεπτα (Φαλκ) για να ανοίξει το σκορ κόντρα στον Αγιαξ, ο οποίος ισοφάρισε με τον Ντόλμπεργκ. Η πρωταθλήτρια Δανίας πήρε τελικά τη νίκη (2-1) με γκολ του Κορνέλιους.

Αλλα αποτελέσματα στα πρώτα ματς της φάσης των 16: Θέλτα – Κρασνοντάρ 2-1, Σάλκε – Γκλάντμπαχ 1-1.