Το πρωτάθλημα χάθηκε για τον Παναθηναϊκό το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου όταν συνετρίβη από τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης με 3-0. Ακολούθησαν ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και η παραλίγο τραγωδία στο Κύπελλο Ελλάδας από τον ΟΦΗ της Β’ Εθνικής και τον υπό διάλυση (τότε) Ηρακλή. Εκτοτε οι Πράσινοι πάτησαν το restart προσπαθώντας να διασώσουν μια σεζόν που έμοιαζε ολοκληρωτικά χαμένη. Η πρόσληψη του προπονητή Μαρίνου Ουζουνίδη αποτέλεσε την απαρχή μιας μεγάλης αλλαγής που συντελέστηκε εντός της ομάδας στους μήνες που ακολούθησαν. Ο Δεκέμβριος υπήρξε αναγνωριστικός, ο Ιανουάριος δύσκολος, ο Φεβρουάριος αποδοτικός. Αν μη τι άλλο υπήρξε πρόοδος.

Τώρα όμως αρχίζει η πραγματική μάχη για τους Πράσινους, που στο δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου και στα απαιτητικά ματς που ακολουθούν, καλούνται να κεφαλαιοποιήσουν τη δουλειά των προηγούμενων μηνών. Η αρχή γίνεται αύριο απέναντι στον προτελευταίο στη βαθμολογία αλλά ιδιαίτερα μαχητικό Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο και η συνέχεια προμηνύεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς έπονται τα ντέρμπι με Ολυμπιακό (19/3, εντός), ΑΕΚ (2/4, εκτός), Πανιώνιο (6/4, εντός), ΠΑΟΚ (9/4, εκτός) και δύο ημιτελικοί-φωτιά για το Κύπελλο.

Το ευχάριστο για τον κόουτς Ουζουνίδη είναι πως θα έχει στη διάθεσή του για το ματς με τον Γηραιό το βαρύ πυροβολικό της ομάδας. Ο Μάρκους Μπεργκ ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε και εκτιμάται ότι θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για τη Θεσσαλονίκη. Αντιθέτως, σήμερα θα κριθεί η παρουσία του έτερου επιθετικού Βίκτωρα Κλωναρίδη, ο οποίος χθες προφυλάχθηκε.