Δεύτερη συνεχή απώλεια γνώρισε στο πρωτάθλημα η Σεβίλλη, που μετά την ισοπαλία στη Βιτόρια με την Αλαβές πέταξε άλλους δύο βαθμούς, στο γήπεδό της μάλιστα, απέναντι στη Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα, που ήταν βασικός.

Οι φιλοξενούμενοι απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στο «Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν» κι έφυγαν από την Ανδαλουσία με έναν πολύτιμο βαθμό, καθώς μάχονται για την παραμονή τους, ενώ η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι βλέπει τον τίτλο να ξεμακραίνει. Η Λεγανές προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Γκάμπριελ και η Σεβίλλη ισοφάρισε στο 43′ με τον Γιόβετιτς.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε εκτός έδρας την Γρανάδα 1-0 με γκολ που πέτυχε ο Γκριεζμάν στο 84′.

Εντός έδρας ήττα για την Μάλαγα στο ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο. Η Αλαβές έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Ροσαλέδα, καθώς επικράτησε 2-1 με γκολ του Μέντεθ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Αλεβές είχε προηγηθεί με τον Φεντάλ (39′) και η Μάλαγα είχε ισοφαρίσει με τον Χουαν Κάρλος (71΄).

Η Βαλένθια δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στο -εντός έδρας- ματς κόντρα στη Σπορτινγκ Χιχόν, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής στην Ισπανία.

Μάλιστα στο 55ο λεπτό ο Τζάτζα έχασε πέναλτι για τους γηπεδούχους και πέντε λεπτά αργότερα ο Ντούγιε Κοπ άνοιξε το σκορ για την ομάδα από το Χιχόν στο «Μεστάγια». Ο Μουνίρ Ελ Χαντάντι λύτρωσε τις «νυχτερίδες» στο 85′, ισοφαρίζοντας στο τελικό 1-1.