Και ομιλία εκφώνησε ο επικεφαλής μπροστά σε ένα απροσδόκητα μεγάλο πλήθος. Τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονταν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και οι τρεις «σύμμαχοι», η Αννα (Διαμαντοπούλου), ο Γιάννης (Ραγκούσης) και ο Γιώργος (Φλωρίδης), άκουσαν το Σάββατο το βράδυ τον Σταύρο Θεοδωράκη σε κέντρο της Ιεράς Οδού να δηλώνει πως η χώρα «έχει ανάγκη από επανεκκίνηση, όχι από αναπαλαίωση» και να καλεί τους εκσυγχρονιστές «να πάψουν να κρύβονται». Ο λόγος του άρεσε, ο κόσμος είχε κέφι, οι ζυμώσεις στα πηγαδάκια έδιναν κι έπαιρναν.

Και γλέντι έγινε μετά, όπως σας είχα προαναγγείλει. Μουσική έβαζε στην αρχή ο γνωστός δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας, για να παίξουν τον ρόλο του DJ στη συνέχεια τόσο ο Γρηγόρης Ψαριανός (με βαριά λαϊκά) όσο και ο επικεφαλής αυτοπροσώπως (με νέο κύμα, Πόλυ Πάνου, Μπιθικώτση και Διονυσίου). Οι δύο μεγάλες ουρές (μία για τις μάρκες κι άλλη μία για τα ποτά) δεν αποθάρρυναν τους παρισταμένους, ενώ κάποια στιγμή άρχισαν να ανάβουν και τα τσιγάρα, παρά τη ρητή εντολή του γνωστού για τα αντικαπνιστικά του αισθήματα αρχηγού. Ο τελευταίος έλαμπε, ήταν εκεί όλοι οι φίλοι του, το «παραμύθι χωρίς ψέματα» που θέλει να διαδώσει Το Ποτάμι έχει πάντα δυναμική.

Και νέα όργανα εξελέγησαν σε αυτό το πλούσιο σε ποταμίσιες δραστηριότητες Σαββατοκύριακο. Νέος γραμματέας Κοινοβουλευτικού Εργου εξελέγη ο Γιώργος Μαυρωτάς, νέος γραμματέας Οργανωτικού ο Γιώργος Γκαρής, ενώ ανανεώθηκε και το Πολιτικό Συμβούλιο.

Επόμενο βήμα, να διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις!