Λίγα 24ωρα μετά την επική πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στο Ριαθόρ από τη Λα Κορούνια 2-1, καθώς οι παίκτες της παρέμειναν στα σύννεφα και δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ετσι, βρέθηκαν δύο βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ (2-1 την Μπέτις), η οποία έχει και ματς λιγότερο. Χωρίς τον τραυματία Νεϊμάρ και με τον Μέσι «μπλοκαρισμένο», οι παίκτες της Μπαρτσελόνα φαίνονταν «άδειοι» από την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης. «Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Δεν είμαστε μηχανές και η Λα Κορούνια νίκησε δίκαια, παρότι είχε κι αυτή αγωνιστεί μέσα στην εβδομάδα» παραδέχτηκε ο Τζέραρντ Πικέ.

Η Μπαρτσελόνα γνώρισε τη δεύτερη φετινή της ήττα στη Γαλικία, μετά τη Θέλτα στο Βίγκο. «Μόνο κάποιος που γνωρίζει αυτά που περάσαμε αυτή την εβδομάδα, μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη. Ομως οι επαγγελματίες χρειάζεται να ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν αυτές τις καταστάσεις» υποστήριξε ο Λουίς Ενρίκε. Η Λα Κορούνια έφτασε στη νίκη με γκολ των Χοσέλου (40′) και Μπαργκαντίνιος (74′). Για τους Μπλαουγκράνα είχε ισοφαρίσει ο Σουάρες (46′).

Οσον αφορά τη Ρεάλ, τα βρήκε δύσκολα κόντρα στην Μπέτις στο Μπερναμπέου, αλλά ο Σέρχιο Ράμος ήταν πάλι εκεί και σκοράρισε στο 81′ για να δώσει τη νίκη. Ηταν το 7ο γκολ του αρχηγού της Ρεάλ στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν βρέθηκε πίσω στο σκορ ύστερα από γκάφα του Κέιλορ Νάβας σε σουτ του Σανάμπρια (24′), αλλά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με κεφαλιά ισοφάρισε (41′). Η Μπέτις άντεξε στην πίεση για περισσότερο από 80 λεπτά, αλλά η αποβολή του Πιτσίνι (δεύτερη κίτρινη, 78′) αποδείχτηκε καθοριστική.

Αλλα αποτελέσματα: Σεβίλλη – Λεγανές 1-1, Γρανάδα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1, Θέλτα – Βιγιαρεάλ 0-1, Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο 0-2, Εσπανιόλ – Λας Πάλμας 4-3, Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν 1-1, Μάλαγα – Αλαβές 1-2.