Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επέκρινε την επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για το αίτημά της για νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Η Μέι κατηγόρησε το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP) ότι «φορά παρωπίδες» όσον αφορά το ζήτημα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας και χαρακτήρισε το γεγονός αυτό «λυπηρό».

«Αντί να παίζει πολιτικά παιχνίδια με το μέλλον της χώρας μας, η κυβέρνηση της Σκωτίας θα έπρεπε να επικεντρωθεί στη σωστή διακυβέρνηση και τις δημόσιες υπηρεσίες για τον λαό της Σκωτίας. Η πολιτική δεν είναι παιχνίδι» σημείωσε η Μέι.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας είχε πει ότι το αίτημα της Στέρτζον για δημοψήφισμα είναι «διχαστικό».

Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσει εξουσιοδότηση για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019, μόλις θα έχουν αποσαφηνισθεί οι όροι του διαζυγίου ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση.