Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να μην έχει συμπληρώσει ακόμα τις πρώτες του 100 ημέρες ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά οι πολιτικές που προσπαθεί να εφαρμόσει δίνουν το στίγμα του προσανατολισμού του και έχουν προκαλέσει αναταράξεις. Θέλοντας να προλάβουν λοιπόν τις μελλοντικές εξελίξεις που αναμένονται καταιγιστικές, οι άνθρωποι του καλωδιακού δικτύου ΗΒΟ ανακοίνωσαν ότι προετοιμάζουν μίνι σειρά, που αποτυπώνει τη μακριά και σκληρή προεκλογική μάχη του εκπροσώπου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και της αντιπάλου του από τους Δημοκρατικούς Χίλαρι Κλίντον.

Η μίνι σειρά που ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας θα βασιστεί στη σειρά βιβλίων «Game changes», την οποία υπογράφουν οι αμερικανοί δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές Μαρκ Χαλπερίν και Τζον Χέιλμαν. Οι δυο τους άρχισαν το 2008 να περιγράφουν το παρασκήνιο από την προεκλογική μάχη του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον ΜακΚέιν, φθάνοντας μέχρι το νούμερο 3 των βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική και κάνοντας αντίστοιχη τηλεταινία με το ΗΒΟ υπό τον τίτλο «Recount». Με μεγάλη επιτυχία μάλιστα αφού ήταν υποψήφια για 12 βραβεία Emmy μετά την προβολή της το 2012, κερδίζοντας πέντε από αυτά, όπως καλύτερης σκηνοθεσίας και πρώτου γυναικείου ρόλου για την Τζούλιαν Μουρ. Την ίδια χρονιά βγήκε στα ράφια των βιβλιοπωλείων το δεύτερο έργο τους, «Double Down: Game Change» που βρέθηκε στη 13η θέση της λίστας των ευπώλητων βιβλίων και αποτύπωνε την προσπάθεια του Ομπάμα να μείνει στο Οβάλ Γραφείο.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. Τώρα, η εμπειρία τους από την κόντρα του δισεκατομμυριούχου Τραμπ και της Χίλαρι, με το επώνυμο που ξυπνάει διφορούμενες μνήμες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, γράφεται σε νέο τόμο, στον οποίο θα πατήσει και το ΗΒΟ για να δραματοποιήσει στη μικρή οθόνη τα γεγονότα. Οι Χαλπερίν και Χέιλμαν παρακολούθησαν από κοντά την περυσινή προεκλογική εκστρατεία για τον προεδρικό θώκο και η ματιά τους για τις εξελίξεις αποτυπώθηκε στη σειρά πολιτικών ντοκιμαντέρ «The circus» που προβάλλεται από το δίκτυο Showtime. Κάθε φορά, άλλωστε, τοποθετούνταν δημόσια για τα δεδομένα όπως έκαναν τη βραδιά των αμερικανικών εκλογών, όταν εμφανίστηκαν στην εκπομπή «The Late Show with Stephen Colbert» και σχολίασαν την ανατροπή που πέτυχε ο Ντόναλντ Τραμπ στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Εκτός από τον Εμφύλιο, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την 11η Σεπτεμβρίου, αυτό μπορεί να είναι το πιο κατακλυσμικό γεγονός που έχει δει αυτή η χώρα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χαλπερίν.

Σε αυτές τις γνώμες οι εκπρόσωποι του δικτύου φιλοδοξούν να στηρίξουν τις λεπτομέρειες του σεναρίου, εκφράζοντας στην επίσημη ανακοίνωση του πρότζεκτ τη χαρά τους για τη συνεργασία των δύο πλευρών. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε τη σχέση μας με τον Μαρκ Χαλπερίν και τον Τζον Χέιλμαν, των οποίων η δουλειά στο μπεστ σέλερ βιβλίο «Game change» έβαλε τον πήχη για το πολιτικό ρεπορτάζ και την αφήγηση μέσα στην προεκλογική εκστρατεία» δήλωσε ο Λεν Αμάτο, πρόεδρος του ΗΒΟ. Αποκάλυψε επίσης πως τη σκηνοθετική επιμέλεια της σειράς ανέλαβε ο Τζέι Ρόατς, που είχε σκηνοθετήσει και την αντίστοιχη τηλεταινία. Παραγωγός εταιρεία θα είναι η Playtone με τους Τομ Χανκς και Γκάρι Γκόετζμαν επικεφαλής των γυρισμάτων.

ΤΟ ΚΑΣΤ. Ως προς τους πρωταγωνιστές, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα υποδυθούν τους δύο κεντρικούς ήρωες. Παρ’ όλα αυτά, ήδη στο Διαδίκτυο διατυπώνονται εικασίες. Οι πιο ιντριγκαδόροι, προτρέπουν το δίκτυο να δώσει τον ρόλο της Χίλαρι Κλίντον στην «υπερτιμημένη» Μέριλ Στριπ, η οποία επιτέθηκε κατά του Τραμπ με την ομιλία της στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Και τον ρόλο του προέδρου των ΗΠΑ στον Αλεκ Μπάλντουιν που μοιάζει φυσιογνωμικά μαζί του και συνηθίζει να τον σατιρίζει –τον μιμείται καλεσμένος σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ισως με αυτό το καστ να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε ο Αμάτο στην αποφώνηση της ανακοίνωσής του. «Το επερχόμενο πρότζεκτ υπόσχεται να αποτυπώσει έντονα το πιο μοναδικό και εντυπωσιακό γεγονός στη σύγχρονη αμερικανική πολιτική».